Aybüke öğretmen nasıl öldü? Aybüke Yalçın ne zaman, kaç yaşında şehit oldu?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aybüke öğretmen nasıl öldü? Aybüke Yalçın ne zaman, kaç yaşında şehit oldu?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını konu edinen filmin vizyona girmesine kısa süre kala Aybüke öğretmen nasıl öldü? Aybüke öğretmen kaç yaşında şehit oldu? sorularının yanıtı merak edilen konular arasında yer aldı.

Aybüke öğretmen nasıl öldü, sorusunun yanıtı merak edilen konular arasında yer alıyor. 22 yaşında öğretmen olarak Batman'a atanan Aybüke Yalçın, PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmişti. Şehimizin anısına yapılan sinema filmi, 24 Kasım tarihinde seyircisiyle buluşacak. Peki, Aybüke öğretmen nasıl öldü? Aybüke Yalçın ne zaman, kaç yaşında şehit oldu?

AYBÜKE ÖĞRETMEN NASIL ÖLDÜ?

9 Haziran 2017 tarihinde öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra arkadaşlarıyla arabaya binip beş kişi yola çıktılar. İlçe merkezindeki bir yan yolda gasp ettiği takside bekleyen PKK'li saldırgan önündeki yoldan Belediye Başkanı Veysi Işık'a ait araç geçerken uzun namlulu silahla araca ateş açtı.

AYBÜKE YALÇIN'IN HAYATINI ANLATAN FİLM NE ZAMAN SİNEMALARA GELECEK?

Batman'da 2017'de teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filmi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde vizyona girecek.

Filmin galası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacağı belirtildi.

Yönetmenliğini Murat Onbul'un üstlendiği filmin senaryosunu Uğur Kılıç ile Ozan Bodur kaleme aldı. Filmde Aybüke öğretmeni Nihayet Şahin, Aybüke öğretmenin babasını Caner Kurtaran, annesini ise Zeynep Kankonde canlandırdı. Filmin oyuncuları arasında Engin Hepileri, Cansel Elçin, Murat Han, Turgay Tanülkü ve Zeliha Kendirci de yer aldı.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...