Portakal ve limondan daha fazla c vitamini içeriyor! 100 gramı ilaç görevi görüyor

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Portakal ve limondan daha fazla c vitamini içeriyor! 100 gramı ilaç görevi görüyor

Hayatın İçinden Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Yaz aylarını geride bıraktık ve önümüz artık kış. Soğuyan havalarla birlikte üşütme, grip ve salgın hastalıklar kol gezecek. Bunlara karşı korunmak için bünyeyi kuvvetlendirmek gerekiyor ve bunu sağlamanın pek çok doğal yolu var. Ancak bir meyve var ki her türlü haliyle tüketildiğinde vücudu adeta kalkan misali koruduğu gibi bağışıklığı da bir hayli güçlendiriyor, enfeksiyona iyi geliyor ve öksürüğü kesiyor. İçinde kilolarca portakal ve limondan daha fazla c vitamini barındıran meyveyi tüketmek sizi hastalıklara karşı daha dirençli hale getirecek. Üstelik tek faydası bu değil, ilaç görevi gören ve çeşit çeşit faydası olan bu meyve üstelik herkesin alabileceği türden.

Havalar yavaş yavaş soğudu ve grip, nezle gibi hastalıklar artacak. Zayıflayan bünyeler özellikle hastalıklara karşı daha dirençsiz olduğu için oldukça dikkat etmeleri ve vücut için gerekli takviyeleri almaları gerekiyor. Bunun için kimi takviyelere yönelirken kimi ise doğal yöntemleri tercih ederek önlemini alıyor. 

Ancak her ne kadar dikkat etsek de bir şekilde gribal hastalıklara yakalnıyor ve yatağa düşüyoruz.  Bu tür durumlarda doktora giderek ilaç alanlarda var ancak birçok kişi daha doğal yöntemlerle iyileşmeyi tercih ediyor. Doğal yöntemi arayanlar için bir çeşit meyve var ki düzenli kullanıldığı takdirde vücuda oldukça fayda sağlayacak ve hastalıklara karşı daha dirençli hale getirecek. 

KANSIZLIĞA BİREBİR...

Dikenli bir çalı meyvesi olan kuşburnu ise bunun için oldukça iyi bir tercih. Eylül ayında  toplanan kuşburnunun faydaları say say bitmeyen cinsten. Hatta öyle ki kansızlığa, kabızlığa kolesterole iyi geldiği düşünülen kuşburnunun aynı zamanda gözleri koruduğu ve cildi güzelleştirdiği de söyleniyor.  Antioksidan etkisiyle bilinen C vitamini, kanserden bağışıklığı güçlendirmeye kadar birçok alanda fayda sağlıyor.

Portakal ve limondan daha fazla c vitamini içeriyor! 100 gramı ilaç görevi görüyor

KUŞBURNU FAYDALARI NELERDİR?

-C vitamini kaynağı olan kuşburnu öksürüğü kestiği gibi solunum yollarını temizleyerek grip enfeksiyonu vücuttan adeta kovuyor.

-İdrar yolu enfeksiyonları için de birebir faydası var.

-Kan sulandırma özelliği nedeniyle felç riskini en aza indiriyor aynı zamanda kalp krizini önlüyor.

-Bağırsak bariyerini onarıyoran kurşburnu sayesinde faydalı bakterilerin sayısı artıyor.

KUŞBURNU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Faydaları saymakla bitmeyen kuşburnuyu birçok kişi tüketmek istiyor ve nasıl yapıldığını merak ediyor. Öncelikle içebileceğiniz miktarda bir çaydanlık için avcu dolduracak kadar alınan kuşburnunu isterseniz havanda döverek isterseniz de kaynamaya başlayan suyun içerisine atabilirsiniz. Kapağı kapatılan çaydanlık kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika kaynatılıyor ve süzüldükten sonra bal ve limonla tatlandırarak içiliyor. Tüketilen bu kuşburnu çayının içerisindeki yüksek oranda bulunan C vitamini; vücudunuzu grip, nezle, gribal enfeksiyonlar, faranjit tarzı hastalıklara karşı korumaya oldukça yardımcı olacak. Şimdiden afiyet olsun...

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...