Kaydet
a- | +A

Ömer bin Hattab, Resulullahı (güya) öldürmek için pür hiddet düştü yola. Ancak Nu''aym bin Abdullah''la karşılaştı az sonra. O da yeni Müslüman olmuştu. Ama Ömer habersizdi bundan.

Nuaym, onu bu halde görünce şüphelendi. Zira silahlı pusatlı, pek de hiddetliydi. Seslendi karşıdan: - Hayırdır yâ Ömer! Bu hiddet, bu şiddetle nereye böyle? Öfkeyle cevap verdi: - Birini öldürmeye! - Yaa, kimi öldüreceksin? - Kimi olacak. Kureyş arasına tefrika sokan, tanrılarımızı beğenmeyen, bizi hor gören Muhammed''i!

"Zor bir işe girişmişsin" Nuaym, bu korkunç haberle sendeledi. Sonra toparlanıp cevap verdi:

- Zor bir işe girişmişsin. - Zor mu, neden? - Hadi başardın diyelim. O zaman Abdülmuttalip oğullarının elinden nasıl kurtulacaksın? Seni sağ bırakırlar mı? Bu söz, hoşuna gitmedi Ömer''in. - Yaa, demek öyle. Anlaşılan sen de onlardansın. Öyleyse önce senden başlayayım! dedi ve sağ eli, hızla kılıcının kabzasına gitti.

Nuaym korkuyla irkildi.

- Hayır hayır! Ben babalarımın dinindeyim. Ama istersen sana garip bir haber verebilirim. - Yaa, neymiş o? - Kız kardeşin Fatıma ile kocası Said. - N''olmuş onlara? - İkisi de Müslüman oldular.

"İnanmazsan git öğren!" Ömer inanmadı. - Hayır, olamaz! - Doğru söylüyorum. İstersen önce onlardan başla. Ömer hiç ummadığı bir şeyi işitmişti. İtiraz etti yine. - Yok, hayır, yalan! Yalan söylüyorsun! Onlar Müslüman değil. Olamaz! Nuaym üsteledi:

- İnanmazsan git öğren. İşte evleri orada, uzak değil...

E-mail: auyan@tg.com.tr Tel: (0 212) 454 38 10 Fax: (0 212) 454 38 29

ÖNE ÇIKANLAR