Trabzonspor için son fırsat

A -
A +

 Trabzonspor, Sivasspor önünde bütün bir yılın acısını çıkardı! Neden sonra Adrian'ın futbolcu olduğunu anlaşıldı! Adrian, belki de şimdiye kadar en mükemmel futbolunu oynadı ve Türkiye'de sayılı yabancılardan biri olduğunu ispatladı.

Trabzonspor, ligde başka kupada başka oynuyor. Son haftalarda lig Trabzonspor için antrenman! Bundan sonra artık varsa yoksa F.Bahçe...
Adrian'ın yanında, Olcan, tıpkı Gökhan Gönül, Selçuk İnan ve Oğuzhan gibi Trabzonspor'un vazgeçilmezi... Olcan'ın, sahada olması bile, takım adına büyük bir artı.
Trabzonspor, Sivaspor karşısındaki futbolunu Fenerbahçe önünde de tekrarlarsa, şansını biraz daha yukarlara taşır. Bu maçta Tolunay Kafkas'a da büyük iş düşüyor! Kafkas, F.Bahçe karşısına çıkaracağı on bir için çok ince hesaplar yapmalı! Bu fırsat tepilmez! Bence Trabzonspor için kötü geçen sezonu unutturmak adına bu kupa çok önemli. Türkiye Kupası'nın alınması durumunda Trabzon gelecek yıllara daha umutlu bakacak.

Hepsi yalan, Yıldırım gerçek!

Türkiye'de  bir tane Arena yok, her taraf Arena!.. Bu Arenalar'da spor yerine gladyatör savaşı yapılıyor, bunun sonunda da insanlar ölüyor!
Futbol, nereye koşuyor demeyeceğim, çünkü koştuğu adres belli; kan, gözyaşı ve ölüm!..
Burak Yıldırım, beş para etmez bir futbol uğruna öldürüldü. Aslında futbol, 5 milyar dolarlara varan pastasıyla, güzellikler yerine ölümlere neden oluyor! Çünkü bunu rant edinenler, bu uğurda insanları harcamaktan gözlerini bile kırpmıyor!Hangi şampiyonluk, hangi başarı ve hangi para var ki bir insan hayatından daha değerli olsun? Ama bizde para, başarı ve şampiyonluk, bir hayattan daha değerli olabiliyor! Bunu yapanlar utansın, utanmanın ötesinde vicdanları varsa kahrolsun!
Daha 20 yaşında, hayatının baharında, fanatizim yüzünden bir hiç uğruna öldü gitti!  Peki, biz hâlâ neyin tartışmasını yapıyoruz!
Maçtan önce verilen demeçler, saha içinde futbolcu holiganizmi, tahrik ve bunun sonucunda genç bir insanın hayatı... Bunu yapanlar, bu vebalin altından kalkamaz.
Futbolcu agresif olur ama çirkefliğe kadar bunu götürür ve seyirciyi tahrik ederse, olacaklar işte budur! Milyonlarca euroyu alıyorsunuz, sonra da büyük bir sorumsuzluk içinde insanları birbirine kırdırıyorsunuz!
Şimdi soruyorum; F.Bahçe, G.Saray'ı yendi de ne oldu? Veya G.Saray şampiyon oldu da ne oldu? Bir insan hayatına değer miydi? Bunların hepsi yalan! Gerçek olan genç bir insanın hayatı...
Bu olayların hakkından, ancak 3 Temmuz gibi bir süreç gelir! Sayın Başbakan, nasıl ki Türk sporuna şike konusunda yeni bir sayfa açtıysa, bunun hakkından da ancak kendisi  gelebilir. Çağıracak iki takımın yöneticilerini, son kez uyaracak, olmadı, para cezası yerine hürriyetlerini kısıtlayacak! Bakın bakalım her şey süt liman oluyor mu olmuyor mu!

Sen neymişsin Meireles!
Türkiye, yabancı futbolcular için bulunmaz bir nimet! Milyonlar alıyor, krallar gibi yaşıyor, futbolcumuzu dövüyor, hakemimize tükürüyor ve sonra da hiç bir şey olmamış gibi sütten çıkan ak kaşık!
Ama son olay, sütten çıkan ak kaşık olmadığını gösterdi! Meireles, bu kez ceza kurulunda değil, Türk milletinin huzurunda! Son yaptığı hareketin affı yok. Bu ne tükürüğe, ne elle yaptığı o meşhur yuvarlak harekete, ne ona, ne buna benzer! Bu doğrudan doğruya Türk halkına yapılmış çirkinin de ötesinde terbiyesizce bir hakarettir. Bu da en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
Şimdi gözler başkan Aziz Yıldırım ve yönetimde... Bakalım Fenerbahçte yönetimi bu futbolcu için nasıl bir tutum sergileyecek. Şu an itibarıyla Meireles hâlâ  ülkemizdeyse, Fenerbahçe yönetimi Türk halkına karşı suç işliyor!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.