“Batı moral üstünlüğünü kaybetti…”

Sesli Dinle
A -
A +

İsrail’in 25 günlük katliam ve soykırımını gören, azıcık insanlıktan nasibi olan her vicdan, muhakkak dehşete kapılır ve buna göre de tepki verir… Ama Batılı siyasetçiler, “din savaşındayız” diyerek soykırımı destekliyor. 

 

 

 

Oğlunu askere gönderen İsrailli kadının söylediklerini izleyeniniz çoktur. Ne diyor? “Gazze’deki bütün esirler geri döndükten sonra orayı dümdüz edeceğiz. Orada sivil yok, hepsi terörist!” Netanyahu’nun dişi versiyonu bu acuze, bebekleri de terörist olarak görüyor. Evet, İsrail’in son 25 günde öldürdüğü 3 bin 648 çocuktan 135’i, bir yaşın altında. İçlerinde beş günlük bebek de var. İsrailli acuze bunlara terörist diyor. Tabii yalnız başına değil. İsrail Başbakanı ne diyorsa o da onu tekrarlıyor bir yerde. İnsan kasaplığında selefleriyle yarışan Netanyahu, muharref Tevrat’tan alıntı yaparak şu sapkınlığı kusuyor: “Şimdi gidin ve Amalek’in halkıyla savaşın. Sahip oldukları her şeyi yakıp yıkın ve asla merhamet göstermeyin. Hem erkekleri hem kadınları, bebekleri ve o bebekleri emziren kadınları, büyükbaş ve küçükbaş hayvanları, develeri ve eşekleri gözünüzü kırpmadan katledin. (Samuel 15) İsrail’in kendini savunma hakkı var” diyerek, bu vahşete kayıtsız şartsız destek veren Batılı sözde liderler, bu insanlık suçuna ilk günden beri ortaktır. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın dün İranlı mevkidaşı ile yaptığı ortak basın toplantısında dile getirdiği üzere, “Batı moral üstünlüğünü tamamen kaybetmiş durumda.” İsrail vahşetini arkalamak için ileri sürdükleri bütün bahaneleri tükenmiş bulunuyor. Fakat onlar hâlâ aynı körlükte devam ediyor. Bundan böyle Batı cenahı namına bu adamlar hangi yüzle insan haklarından, hukuktan, insanlıktan ve adaletten bahsedecekler acaba? Veyahut onların bu ikiyüzlülük ve çifte standardına kim itibar edecek? Bu ahmaklar ne yaptıklarının farkında değil. Zira bunlar sadece güce taparak, kendi menfaatleri için her türlü ahlaksızlığa taraf olabiliyorlar!..

 

İsrail’in savaş ve insanlık suçu işlediğine dair, bunca delil ortada iken, bırakın delil toplamayı bizzat İsrailli yöneticiler bunu itiraf ederken, hâlâ daha Siyonistleri temize çıkarmak için, tiksindirici pişkinlik ve utanmazlık içinde, insan zekâsıyla alay ediyorlar. Neymiş İsrail Hamas gibi kasten sivilleri hedef almıyormuş… Yuh olsun bu insan kılıklı yaratıklara! Baştan aşağı moloz yığınına dönmüş olan Gazze, her karışıyla, İsrail’in işlediği soykırımın açık belgesidir. Tekrar hatırlatalım; İsrail mutlaka bunun hesabını verecektir. ABD’de, sayıları kırk milyon civarındaki Evanjelikler, ‘üstün ırk’ diye gördükleri Siyonistlere, kayıtsız şartsız arka çıkıyor ve bütün cürümlerine ortak oluyorlar. Onlar gibi inanmayan üç yüz milyon Amerikalıyı da âdeta burnundan yakalamış, sürüklüyorlar! Temsilciler Meclisi başkanlığına bugünlerde seçilen Mike Johnson isimli kişi, “Beni tanrı göreve getirdi. Ona göre Alt Meclisi yöneteceğim…” diyor ve İsrail’i destekleme vazifesini de İncil’den aldıklarını söylüyor. ABD’de bunun gibi üşütük kafalar çok. Senato’nun aktif isimlerinden Linsey Graham da şöyle saçmalıyor: “Dinî bir savaş içindeyiz. Her yeri dümdüz edin. Ne gerekiyorsa yapın…” Daha önce benzer zırvalarda bulunan Niki Haley’in laflarını da bu köşede aktarmıştık. Velhasıl Amerikalı yazar Ben Shapiro’dan senatör Graham’a, Niki Haley’den Mike Johnson’a, "Yeşaya kehanetini göreceğiz" diyen Netanyahu’dan gönüllü Siyonist Joe Biden’a hepsi aynı yolun yolcusu. Hâl böyle olunca İsrail Savunma Bakanı da küstahça; “Bütün kısıtlamaları kaldırdım, askerlerime her şey serbest emrini verdim…” diyerek, savaş hukukunu, insani değerleri tanımadığını ilan ediyor. Ve bu vahşeti sahada aynen ika ediyor.

 

Bakınız İsrail önceki gün Cibaliye Mülteci Kampını vahşice bombalayarak en az yüz kişiyi katletti, yaklaşık üç yüz kişiyi de yaraladı. Daha yıkımın enkazı altındaki cesetler çıkarılamadan, dün yine aynı kampı bombaladı ve onlarca kişinin hayatını söndürdü. İsrail bütün bu vahşetiyle Gazze’de yaşayan 2,3 milyon insanı öldürebildiği kadar öldürmek, geriye kalanları da sürgün etmek peşinde… Bunun için çeşitli formüller uygulamaya çalışıyor. Bunlardan biri de Gazzelileri Sina Çölü'ne sürgün etmek. İsrail bunun için Mısır’a ahlaksız teklifte bulunuyor. “Gazzelileri alın borçlarınızı kapatalım…” diye rüşvet teklif ediyor. Lakin Mısır, ilk günden bu ahlaksız teklifi reddetti. Devlet Başkanı Sisi, böyle bir durumda Filistin davasının tamamen kaybolacağını hatırlattı ve asla kabul etmeyeceklerini ilan etti. Dün de Mısır Başbakanı Mustafa Medhuli; “Sina Yarımadasındaki her kum tanesi için, Mısır halkı olarak milyonlarca can feda etmeye hazır olduklarını" söyledi. “Mısır hiçbir şeyin kendisine dayatılmasına izin vermeyecek. Bölgesel meselelerin bizim aleyhimize tasfiye edilmesine veya çözümlenmesine müsaade etmeyeceğiz…” diyerek pişirilmek istenen oldubittilere kapıları kapattı. Mısır’ın bu duruşu şüphesiz önemli. Bu arada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın dün tekrarladığı üzere; Bölge meselelerinin başkalarına havale edilmeden, yine Bölgenin aktörleri tarafından çözüme kavuşturulması çok çok önemli...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.