“Ey Netanyahu, ecelin geliyor, gidicisin…”

Sesli Dinle
A -
A +

Filistin Meselesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seslendirdiği üç kavram önem arz ediyor. İlki: İsrail bir terör devletidir. İkincisi yerleşimci denilen teröristler. Üçüncüsü de Hamas terör örgütü değil, siyasi parti…

 

 

 

Bir meselenin çözümü yolunda gayret sarf ederken, her şeyden evvel o konuyu doğru kavramlarla ortaya koymak çok önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşma bu açıdan tam bir manifesto niteliğinde. En sonunda söylediğini en başa taşıyalım: Batı cenahındaki ikiyüzlülük ve çifte standardı, Hilal-Haç meselesi olarak tanımlaması çok dikkat çekici idi. Zira vicdan sahibi hiçbir kişinin Gazze’de sergilenen vahşet ve canavarlık karşısında, dilsiz şeytan gibi susması mümkün değil. Batılı devlet adamları bu konuda tam bir sefalet içinde… Tam kırk gün boyunca İsrail tarafından sergilenen vahşet ve katliamı görmemek için gözlerini gerçeklere kapatanlar, şimdi riyakâr şekilde Filistinlilerin de canlı ve insan olduğunu fark etmeye başladı. Ama bu kadarında bile sonuna kadar dürüst olamıyorlar. Mesela Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail’in artık sivilleri hedef almaması gerektiğini söyledi. Ama peşinden Herzog ile görüşünce hemen geri adım attı ve tekrar İsrail yalakalığı yapmaya başladı. Bakalım “Gazze’de cereyan eden olaylar yürek burkuyor” diyen Kanada Başbakanı Trudeu ne kadar sözünde duracak. İlk günden İsrail’e koşup “Buraya bir Yahudi olarak geldim” diye bağlılık bildiren ABD Dışişleri Bakanı Blinken, artık ne derse desin hiçbir kıymeti yoktur… Gazze konusu, bütün dünyada maskelerin düşmesine sebep oldu. İnsan hakları, fikir özgürlüğü gibi kavramların, sadece emperyalist Batı'nın menfaatine hizmet ettiği vakit söz konusu olduğu iyice anlaşıldı. Sayın Erdoğan’ın dün tekrar dile getirdiği üzere, Kur’ân-ı kerimi yakan alçakların rezil eylemleri ‘fikir özgürlüğü’ diye yutturulmaya çalışılırken, Gazze’ye hürriyet diye slogan atanlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyor ve cezalandırılıyor. İşte bu tam Hilal-Haç meselesi olarak karşımıza çıkıyor.

 

“İsrail Yönetimi Gazzeli çocuklara, kadınlara ve sivillere karşı insanlık tarihinin en kalleş saldırılarını düzenliyor…” Cumhurbaşkanı burada şu soruyu soruyor: Fransa’da Charlie Hebdo olayında 23 kişi öldü, dünya liderleri Paris’e koşup protesto yürüyüşü yaptı. Hani nerede bu devlet başkanları? Şimdiye kadar on üç bine yakın insan vahşice katledildi ve bunların yüzde yetmişi çocuk ve kadın!.. Bir atasözümüz var: Eceli gelen köpek cami duvarına siyer... Cumhurbaşkanı dün, Tel Aviv’deki insan kasabına şöyle seslendi: “Ey Netanyahu ecelin geliyor, artık gidicisin. Elinde atom bombası var mı, yok mu? Sıkıysa açıkla, ama açıklayamaz.” Evet, İsrailli Yöneticiler, ikide bir atom bombası kullanmakla tehdit ediyor, fakat Atom Enerjisi Ajansı bu ne demek oluyor diye ağzını açmıyor. Oysa açık açık nükleer bombanın varlığını ifşa ve itiraf ediyorlar. İkiyüzlülük, çifte standart, karaktersizlik, kalleşlik her taraftan oluk oluk akıyor! Özetle mevcut dünya düzeninde, küresel güçler hep İsrail için çalışıyor. Lakin unutmasınlar “İsrail’in sonu hüsran olacak…”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine basa basa kullandığı kavramlar, çok yakında uluslararası arenada fazlasıyla yankılanacaktır. Bunu göreceğiz. Mesela; “İsrail terör devletidir…” Bunu on yıllardan beri birçok yazar ve fikir adamı da söylüyor. Gerçek şu ki, İsrail zaten Haganah, Stern, İrgun gibi terör örgütlerinin temeli üzerine inşa edildi. Menahem Begin, İzak Şamir, Ariel Şaron ve diğer üst yöneticilerin kahir ekseriyeti, bu terör örgütlerinde faaliyet gösteren, üstelik kellelerine ödül konulan teröristlerdi… Bugün İsrail aynen geçmişindeki terör örgütleri gibi, devlet olarak Gazze’de terör ve tedhiş eylemleriyle katliam ve soykırım yapıyor. Ama bunun hesabını verecek. Dün Sayın Erdoğan’ın da hatırlattığı üzere, Uluslararası Ceza Mahkemesine gönderilmek üzere, İsrail’in Gazze’de işlediği bütün savaş ve insanlık suçlarıyla ilgili belgeler toplanıyor. Yakında İsrail’in kabarık savaş suçları dosyası beynelmilel kuruluşlarda açılacak. İsrail eninde sonunda yaptıklarının bedelini ödeyecek. Bakalım asıl terörist kimmiş! 

 

Erdoğan’ın şu cümlesi Gazze ve genel olarak Filistin Meselesi için çok temel bir gerçeği ifade ediyor: “Çok açık ve net söylüyorum. Biz birileri rahatsız olacak diye, Hamas mensuplarının işgal politikaları karşısında vatanlarını, izzetlerini ve canlarını korumaya çalışan direnişçiler olduğu gerçeğini dillendirmekten çekinmeyiz…” Evet, Hamas Filistin’de seçim kazanmış bir siyasi partidir. Seçim kazanmasına rağmen, Batı tarafından hakları elinden alınmıştır…

 

Asıl teröristler, silah zoruyla Filistinlilerin topraklarını, evlerini, mallarını gasbeden ve “yerleşimciler” diye kamufle edilen eşkıyalardır… İsrail askerlerinin gözetim ve yardımı altında Filistin vatandaşlarının koyunlarını çalan terörist hırsızlar… Batı bu alçaklıkların hiçbirini görmek istemese de, eninde sonunda gözlerine batacaktır. Bu kepazeliğin yükü çok ağırdır. Emperyalistler ne kadar güçlü olursa olsun altında kalacaktır!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gül17 Kasım 2023 03:51

Biliyor musunuz!? Yada farkettiniz mi?! Butun Filistinli gardaslarimiz söyle dua ediyor : Hasbünallahü ve ni’mel vekil ♥️, Allah bize yetişir, O, güvenilip dayanılan ne güzel vekil, demektir. Kur’an-ı kerimde, cesur müminlerin, (Hasbünallahü ve ni’mel vekil) dedikleri bildiriliyor. (Al-i İmran 173) Ne guzel ferahlatici bir dua ♥️Rabbimiz bizimle♥️

Mehmet Kırıcı16 Kasım 2023 10:40

Allahu Teala razı olsun efendim