Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyi temizlenene kadar!..

Sesli Dinle
A -
A +

Önceki gece Türk Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar, Suriye’nin kuzeyine geniş kapsamlı bir hava harekâtı düzenleyerek, terör örgütü unsurlarına ait en az 89 hedefi imha etti. Ayn el-Arab (Kobani) da, ilk defa hava harekâtının hedeflerinden biri oldu ve burada teröristlerin kullandığı 12 hedef yerle bir edildi. Bu harekâtla birlikte, bölücü hainler ağır bir darbe daha aldı…

 

Taksim İstiklal Caddesi'nde, doğrudan doğruya sivil halk katliamına dönük menfur eylem ile ondan kısa bir müddet önce, Mersin Tece Polisevi'ne yönelik alçakça saldırı, düpedüz teröristlerin boyunlarını bıçağa sürtmesiydi âdeta. Ve neticesi de beklendiği gibi geldi. Teröristler can havliyle ne kadar vahşi saldırılara girişirse girişsin, eninde sonunda PKK ve türevlerinin tamamen yok olması kaçınılmazdır. Aylardır Kuzey Irak’ta aralıksız olarak, Pençe-Kilit operasyonları devam ediyor. Bu zincirleme operasyonlarla, Irak’ın kuzeyindeki bölücü örgüt unsurları neredeyse tamamen yok olma noktasına geldi. Örgütün elebaşları tam manasıyla bir panik içinde ve sürekli olarak imdat çağrısı yapıyor. Fakat nafile! Terör örgütü düştüğü çaresiz durumdan dolayı, bugüne kadar her türlü desteğini aldığı ülkeleri suçluyor. Malum odakların kendilerini satmasından yakınıyor!

 

Bölücü örgüt kesinlikle can çekişiyor… Velakin hâlâ ayakta olduğunu göstermek için var gücüyle kanlı eylemlerini devam ettirmeye çalışıyor.

 

Önceki gün Suriye’nin Tel Rifat bölgesinden, Öncüpınar sınır kapısı yakınlarındaki özel harekât polis merkezine atılan roketler ile dün de Gaziantep’in Karkamış ilçesine yönelik havan ve roket saldırısının mahiyeti budur. Karkamış’ta bölücü örgüt yine doğrudan sivilleri hedef aldı. Bir okul, iki ev ve bir tır kamyonuna isabet eden roketler, biri beş yaşında çocuk, biri de öğretmen olmak üzere üç kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. On kişi de yaralandı. Bir hamile kadın ağır yaralı…

 

Bu alçakça saldırılardan hemen sonra, hainlere gereken karşılığın verildiği ve verilmeye devam edileceği yetkili merciler tarafından açıklandı. Teröristleri cezalandırma harekâtı ile ilgili görüntüler de medya mecralarında geniş şekilde yer aldı. Evet, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyi teröristlerden tamamen temizlenmedikçe, besbelli bu alçakça saldırılar devam edecek. Onun için de sadece hava harekâtı değil, bölge temizliği için kara kuvvetlerinin de devreye gireceğini Cumhurbaşkanı bizzat açıkladı. 2016 yılından beri Suriye ve Irak’ın kuzey coğrafyasında gerçekleştirilen geniş çaplı ve son derece etkili askerî harekâtlar hain örgütün tam manasıyla belini kırdı, Türkiye içinde eylem yapamaz hâle getirdi. Yukarıda bahsettiğimiz son iki terörist eylemin de hangi güç odakları tarafından ve nasıl tezgâhlandığı, çok kısa süre içinde bütün teferruatıyla tek tek tespit edildi, kamuoyu da bu konuda bilgilendirildi. Yani aslında her şey ortada.

 

2019 yılında Soçi’de varılan mutabakat gereğince, Rusya’nın teröristlerden temizleme taahhüdünde bulunduğu yerlerde, hâlâ daha örgüt, eylem yapacak zemini bulabiliyor. Aynı durum ABD’nin bölücü örgütle birlikte kontrol altında tuttuğu yerler için de söz konusu… 

 

Ama bilelim ki, Türkiye kesin kararlı. Nitekim Cumhurbaşkanı hatırlatmada bulundu: “Birileri güvenliğimize zarar veriyorsa, mutlaka bedeli ödetilir…” Dolayısıyla Karkamış, Öncüpınar ve sınır boyunca diğer noktalarda, can ve mal emniyetimizi tehdit eden terör unsurları, eninde sonunda yerle bir edilecek. Çünkü Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyi tamamen temizlenmedikçe, Türkiye için tehlike devam ediyor demektir. Buna da katiyen müsaade edilemez. O sebeple şartlar neyi gerektiriyorsa, Türkiye elbette onu icra edecektir!..

 

Bunun için kimseden müsaade almak gibi bir durum da asla söz konusu değildir. Bu hususta Sayın Erdoğan gayet açık konuştu ve son harekâtla ilgili olarak, ne ABD Başkanı Biden, ne Rusya Lideri Putin’le herhangi bir görüşme yapılmadığını belirtti.

 

Türkiye kırk küsur seneden beri, kendisini rahatsız eden ve maddi-manevi bakımdan ciddi sıkıntı veren terör belasını bitirmekte kararlıdır. Başta PKK ve türevleri olmak üzere, DEAŞ, FETÖ ve diğer bütün terör örgütlerine karşı kesintisiz şekilde yürüttüğü etkili ve kararlı mücadele mutlaka beklenen neticeyi verecektir. Terör örgütlerinin can havliyle giriştikleri bu son eylemler, onların tükenişini hızlandırmaktan başka bir şeye yaramayacaktır. Ne olursa olsun, teröristler için akıbet imha olmaktır...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.