Bana bir masal daha anlatma!

A -
A +

Tarih 30 Mayıs 2023, Kadıköy’deyiz. Fenerbahçe, Antalya’yı yenecekmiş. Aynı saatte Ankara’da başlayan maçta Galatasaray, Ankaragücü’nden puan alamayacakmış. Sonraki hafta Ali Sami Yen’deki derbide, Fenerbahçe, Galatasaray’ı 3 farklı yenerek, ikili averajı da eşitleyip, gol averajıyla şampiyon olacakmış. Olabilir mi? Evet, matematiksel olarak mümkün. Peki, bu sezon derbi galibiyeti alamamış, adı final kaybedene çıkmış Jorge Jesus’la, Kadıköy’de bile kupa kaldırmış Galatasaray’a karşı ne kadar gerçekçi?

O şer cephesi yok mu?

Maç golle başladı. Arda bir numara çekti, Valencia attı. Tribün coştu. Bir de Başkent’ten Ankaragücü’nün beraberliği yakaladığı haberi geldi ki… Sonrası bildik şeyler, devamını getiremeyen Fenerbahçe, İcardi’si olan Galatasaray, malumun ilamı. Hangi malumun? Bakın buradan sonrasını iyi okuyun. Çünkü çok çıplak yazacağım… Hani Ali Koç ve kurmaylarının anlata, anlata bitiremediği bir ‘şer cephesi’ var ya. TFF’si, MHK’sı, VAR’ı, hakemi, operatörü, rakip takımı, medyadaki kalemşorları… Bunların hepsine inandım diyelim! Hatta potu artırıyorum, iddia edilenlerin on katı, yüz katı, bin katı daha güçlü, daha zalim, daha vicdansız ve ahlaksız bu şer cephesi!

Cevap bekleyen sorular

Peki, bütün bunlardan bağımsız şu sorularıma cevap verebilir misiniz acaba? Geçen sezon lige yükselen Ümraniye’den Kadıköy’de 3 golü nasıl yediniz, 1 puanı son saniyede nasıl kurtardınız? Yine alt ligden gelen İstanbul ile Kadıköy’de 3-3 berabere kaldınız. Geldiği gibi giden Giresun’a Kadıköy’de yenildiniz, deplasmanda 1 puana razı oldunuz! Düne kadar Kadıköy’de 1 puana razı Galatasaray’a skor olarak 3-0, futbol olarak 10-0 kaybettiniz. 10 kişilik Beşiktaş’a 1-0’dan 4-2 maç verdiniz, yer yine Kadıköy! Tüm bunlara rağmen - Giresun’daki beraberlik öncesi, Galatasaray ile puan farkı 3’tü. Yani Kadıköy’deki maçı 3-0 kaybetmek yerine 1-0 kazanabilseydin, her şey bambaşka olacaktı. Kimse kendini kandırmasın, şampiyonluk dün değil, 8 Ocak’ta kaybedilmişti.

 

MAÇIN ADAMI: Arda Güler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.