Çeyrek final yolcusu

A -
A +

Lig maratonuna Avrupa molası veren Fenerbahçe, yaklaşık iki aylık aranın ardından çıktığı uluslararası arenada ders niteliğinde bir performansa imza attı. Belçika liginin son iki sezonuna damga vuran, lider, evinde Liverpool’u deviren, gol makinesi olarak anılan Union SG’yi, Fenerbahçe diz çöktürdü. Fiziği güçlü, temposu yüksek, kurgusu sağlam Belçika ekibi, Fenerbahçe karşısında tam anlamıyla hüsrana uğradı. Kariyer sezonu çıkaran, devlerin transfer listesinde yer Amoura ile Puertas’ın havası Fenerbahçe savunmasında söndü.

Kusursuz bir analiz

Tüm kulvarlarda oynadığı son 20 maçta 15 galibiyet, 4 beraberlik, 1 yenilgi alırken, her seferinde gol atmayı başaran, bu sezon evindeki tek mağlubiyetini 2023 Eylül’ünde yaşayan Union SG, Fenerbahçe karşısında skor üretmeyi başaramadı, ilk isabetli şutunu 63’te çekti ve mağlubiyetten kaçamadı. Çünkü İsmail Kartal, maç öncesi söylediği gibi, dersini iyi çalışmıştı. Bir başka oynadı dün Fenerbahçe. Union’un şiddetli ve sert presini ayağa tek paslarla aştı sarı lacivertli temsilcimiz. Portekizli hakemin sertliğe toleransıyla gemi azıya alan rakibine kora kor cevap verdi. Savunmada hatasız, orta sahada dirençli, hücumda hem hızlı hem akıllı oynadı Kartal’ın askerleri.

Şiir gibi oynadılar

Djiku, elindeki alçıya rağmen kusursuzdu. Çağlar, sakatlanana kadar sahanın en iyisiydi. Sol bek oynarken alkış alan Oosterwolde, stoperde inanılmaz işler yaparken bir de gol attı ki, ballı lokma tatlısı. Aylar sonra formasına kavuşan Fred mi yoksa İsmail mi daha iyiydi? Tek sırıtanın Cengiz olduğu maçta perdeyi açan Batsman elbette alkışı hak etti ama gecenin gizli kahramanı şüphesiz takımı orkestra şefi gibi yöneten Tadic’ti ki, son sözü de o söyledi. Maç öncesi endişeler vardı, son düdük çaldığında ise cebimizde tur bileti. Kadıköy’deki maç formalite, sonrasında Fenerbahçe’yi çeyrek finalde izleyeceğiz artık.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.