Gelin böyle oynayalım!

A -
A +

Danimarka’da perişan olan Fenerbahçe’de taraftarın ruh hali bozuktu Sivas maçı öncesi. Arabeske bağlamış tribünler “Duygularım darmadağın anlayamazsın” mısraları gibiydi. Tansiyon yüksek, sabır taşı çatlamak üzereydi. Neyse ki, beklenen (!) olmadı. Malum Fenerbahçe son yıllarda benzer kırılma anlarında paramparça oluyor, tribünle takım arasına giren mesafe rakiplerin şampiyonluk yolunu açıyordu. Ama sahaya çıkanların ne Nordsjaelland’a pabuç bırakan ne de haftalardır sürünen takımla alakası yoktu. 

Fred canlandırdı

Bir futbolcu ne kadar fark ettirir ki diyenlere inat, Fred şov yapıyordu. Brezilyalının önemini yokluğunda anlayamayanlar, varlığıyla ikna oldu. Fenerbahçe onunla savunmada daha güçlü, hücumda daha canlıydı.

 

Nitekim ilk golde atağı başlatan da Fred oldu. Tabii sambacıyı överken, İrfan Can’ın hakkını da teslim etmeyi unutmamak lazım. İki kişilik oynadı yine, Cengiz Ünder’e nazire yaparcasına! Tadic yine asistleriyle sahnedeydi ve Dzeko rakibine çarptırarak da olsa golü atıp sessizliğini bozdu.

Biraz ahlaklı olun

Eğri oturup doğru konuşalım, Fenerbahçe Sivas’ı güle oynaya yenip, liderlik koltuğunu emanetçiden geri alırken, taraftarıyla bir kez daha bütünleşti.

 

Sezon başında tam kadroyla oynarken çıtayı hayal bile edilemeyecek noktaya taşıyan İsmail Kartal’ı övenler, yarısı sakatlanınca aksayan takıma ve hocaya ateş püskürenlerle aynı! Buyrun, bugün Fred, Ferdi, Osayi döndü oyun ve skor ortada. Yarın Djiku ve Becao savunmayı geri alınca, Mert Hakan, Emre, Cengiz, Zajc kendini bulunca ne olacağı da üç aşağı beş yukarı belli. Bırakın belden aşağı vurmayı da Yiğido’yu deviren yiğide hakkını verin. İnsaflı olamıyorsunuz bari ahlaklı olun.

 

MAÇIN ADAMI: Fred

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.