Hayat belirtisi

A -
A +

Ligde haftalardır kötü oyunla kazanan Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda çıtayı yükseltmiş, berbat oyununu mağlubiyetle taçlandırarak elenmişti! Eksikleri, formsuzları vardı sarı lacivertlilerin ancak en büyük sorun İsmail Kartal’ın hatalarını kabullenememesinden kaynaklanan kör inadıydı. Fenerbahçe, Kartal’ın Krunic sevdasıyla orta sahayı rakiplerine teslim ediyordu. Gelen kandırıkçı (!) galibiyetler hocanın gözündeki perdeyi yoğunlaştırıyordu. Ankaragücü, Fenerbahçe’yi kupadan eledi belki ama aynı zamanda büyük de bir iyilik yaptı. Kartal’ın gözü açıldı.

 

Doğruyu bulunca

 

Bu performansıyla Süper Lig’de forma giyemeyecek Krunic’in kesik yemesi için böyle bir yenilgi gerekiyormuş. Stopere Becao dönünce, solda Ferdi, sağda Osayi olunca savunmaya meşhur duvarını örmüş oldu sarı lacivertliler. Krunic’in yerini alan Mert Hakan da orta alanı İsmail’le tapulayınca Hatay karşısında koca bir ilk yarıyı neredeyse hiç pozisyon vermeden tamamladı Fenerbahçe. Tabii bir Fred değildi MHY, dolayısıyla hücumlardaki zayıflık hâlâ hissedilebilir boyutta. Yine de Cengiz’e rağmen iyi işler yaptı sarı lacivertliler, özellikle ilk yarıda.

 

Umutlar yeşerdi

 

Üzerine ölü toprağı atılmış Cengiz Ünder attığı gol dışında takımı eksik oynatsa da Fenerbahçe, Ferdi’nin, Osayi’nin ve Dzeko’nun ekstra çabasıyla maçı söktü aldı. Edin Dzeko, 37 yaşında, savunmasına yardım ederken, orta sahadan top çıkarırken, kanattan asist yaparken boşuna dünya yıldızı olmadığını bir kere daha gösterdi. Derbi haftasında kazanmak çok önemliydi Fenerbahçe için. Kupadan elendikten sonra, hayat belirtileri içeren oyunla gelen galibiyet, Becao’nun, Fred’in geri dönüşüyle daha da anlamlı ve umut verici oldu. Umarız İsmail Hoca yine kısa devre yapmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.