Kanarya vites yükseltti

A -
A +

Ligin zirvesinde puan puana, nefes nefese süren yarışın averajla lideri olan Fenerbahçe, koltuğu bırakmaya hiç niyeti olmadığını bir kez daha gösterdi. Geçen hafta 7 eksikle çıktığı İstanbul deplasmanında gol şovu yapan sarı lacivertliler, konuğu Konya’ya zamlı tarife uyguladı. Galatasaray’a tam 63 dakika direnen yeşil beyazlılar, Kadıköy’de aynı sürede tam 7 kez çıkardı topu ağlarından. Fenerbahçe’nin hiç insafı yoktu. Dzeko’nun başı çektiği çılgınlıkta herkes birbiriyle yarışırken kazanan Fenerbahçe, dağılan Konyaspor oldu.

Kartal’ın sürprizleri

Eksikleri sebebiyle savunma rotasyonuna devam eden Fenerbahçe’ye bir darbe de ısınma esnasında sakatlanan Crespo’dan geldi. İsmail Hoca, Portekizli’nin yerine adaşı İsmail’e sarılmak zorunda kalırken, geçen haftanın yıldızı Cengiz’e ve prensi Tadic’i (Ligde ilk kez) yedek soyundurarak ezber bozdu. Ama Fenerbahçe öyle bir oyun çıkardı ki; kimse kimin oynadığını ya da oynamadığını umursamadı. Dzeko’nun VAR’la gelen penaltısıyla açılan gol perdesi, hat-trick’e dönüşürken, Konya sahada yok gibiydi. 

Uğurcan da şaşırdı

Temaslı bir oyun hak getire, yeşil beyazlılar ancak içlerinden geçen sarı lacivertlileri seyredebildi. İrfan’ın Dzeko’ya asistini kıskanan Szymanski, “Ben daha iyisini yaparım” dercesine Boşnak yıldıza hat-trick kapısını aralamakla yetinmedi, Mert Müldür’ü de golle tanıştırıp arkasından bir de kendisi attı. Tüm bunlar yaşanırken, Ferdi ve Mert’in bindirmeleri, İrfan Can ve King’in kanatları delik deşik etmesini, Fred’in muhteşem resitalini takip etmekte zorlandık. Batshuayi, “Ben de buradayım” golünü atarken, çılgınlığa kendini kaptıran Uğurcan’ın kendi kalesini vurmasıyla netleşti skor. Bu takım, bu oyun, bu taraftar, şampiyonluğa koşar…

MAÇIN ADAMI: Sebastian Szymanski

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.