Kim tutar seni

Sesli Dinle
A -
A +

Fenerbahçe bu sezon; tüm maçlarını kazanan tek Türk takımı, en çok gol atan Türk takımı, Süper Lig’de fire vermeyen tek takım. İsmail Kartal, 11 maça en çok golü sığdıran (32) Fenerbahçe teknik direktörü, Aykut Kocaman’dan (27 maç) sonra en uzun yenilmezlik serisi yakalayan (18) Fenerbahçe teknik direktörü. Fenerbahçe ile son 16 deplasman maçını kaybetmeyen İsmail Kartal, 7’de 7 yaparak Fenerbahçe’nin, Avrupa’da en uzun galibiyet serisi (8) yakalayan Türk takımı olmasında en büyük pay sahibi olan isim. Fenerbahçe ve İsmail Kartal buluşması demek kazanmak demek! Özellikle de bu sezonda. 

Dengeleri bozan adam

Takımda as yedek kavramını bitiren; kulvara ve rakibe göre kadro kurarak tüm oyuncularına değer veren, tüm oyuncularını hazır tutan İsmail Kartal, Alanya karşısında Nordsjaelland maçından farklı 7 isimle çıktı. Yine istediğini alarak galibiyet zincirine bir halka daha ekledi. Alanya’ya net bir pozisyon vermeden, attığından çok daha fazlasını kaçırarak, oyunu domine ederek üç puanı aldı yine Fenerbahçe. Hem de hakemlere rağmen. Sarı lacivertliler atak yaparken, Osayi’ye yapılan faulde avantaj oynatması beklenirken Fenerbahçe aleyhine düdük çalan hakemlere rağmen! Fenerbahçe’nin golünü bir değil iki farklı ofsayt incelemesi yaparak, yaklaşık 5 dakikada, güç bela verebilen hakemlere rağmen. 

Bunu da gördük ya

Antalya maçında faule maruz kalan Osayi’nin sarı kart görmesini henüz anlayamamışken bunları da gördük. Ama İsmail Kartal’ın Fenerbahçesi kör gözün parmağına icraatlara rağmen meşhur bir sözü gerçeğe dönüştürdü yine; “Hakemi de yenerek aldı 3 puanı!” Mecbur değil Fenerbahçe, hiçbir takım da mecbur olmamalı, hakemi de yenerek maç kazanmaya. Ancak anlaşılan o ki, Fenerbahçe şampiyonluk hasretini dindirmek için bununla savaşmak zorunda. Hem rakipleri hem kokuşmuş sistemi yıka yıka devam ediyor İsmail Kartal ve askerleri. Bu tempoda yürümeye devam ederlerse şampiyonluk yolundaki rakiplere ancak nal toplamak düşer. Haydi bakalım hayırlısı.

 

MAÇIN ADAMI: İrfan Can Kahveci

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.