Bas parayı, al seçimi

Sesli Dinle
A -
A +
İsrailli eski asker Tal Hanan kurduğu ekip ile 33 ülkedeki seçim sonuçlarına her türden yöntemi kullanarak müdahil oluyor.
 
Geçtiğimiz günlerde The Guardian gazetesinde çıkan haberde Jorge müstear ismini kullanan Tal Hanan’ın, otuzdan fazla ülkede nasıl seçim sonuçlarına tesir ettiğini anlatıyordu.
 
İsrail özel kuvvetler komutanlığında görev yapmış ve yaklaşık yirmi yıldan bu yana seçim sonuçlarına tesir edecek her türden karanlık işi çeviren bu yapı, şimdilerde bir soruşturma geçiriyor olsa da daha önceden Pegasus isimli bir yazılım ile etki edilmek istenilen ülkelerde liderlerin ve önemli siyasi figürleri nasıl dinlediğini zaten biliyoruz.
 
Eh, 17-25 Aralık’ta sapla samanın karıştırılarak toplumun önüne konulduğu ve açıktan bir darbe denendiğini görmüş bir ülkede bunlara çok şaşırmasak da önümüzdeki seçim sürecinde de benzer numaraları göreceğimizi şimdiden söyleyebiliriz.

Her parayı veren düdüğü çalabilir mi?

Sistem her ne kadar parayı veren düdüğü çalar dese de her parayı verenin düdüğü çalamadığı da aşikâr. Bugüne kadar tesir edilen seçimlere baktığınızda bunu zaten rahatlıkla görmek mümkün.
 
Almanya’da Merkel sonrası için yapılacak seçimler öncesinde, Merkel üzerine birçok kirli bilgiyi sürüme sokanlar da Trump’ın girdiği seçimlerde Trump’a uygulanan tarifeyi hazırlayanlar da aynı aklın sonucu.

Hangi yöntemleri kullanıyorlar?

Team Jorge her türden seçim hilesi ve kamuoyunu yanıltma işlemlerini birden fazla teknik kullanarak sahaya sürüyor. Bu işlemleri yaparken yanıltma (dezenformasyon), iftira, önemli siyasi figürleri ya da kanaat önderlerini itibarsız hâle getirme, cep telefonu ya da bilgisayarlara ve bulut üzerindeki işlemlere sızarak her türden bilgiyi edinme, dinleme ve raporlama dâhil her şeyi yapıyor.
 
Bunun dışında kullandıkları AIMS isimli yazılım sayesinde, bilgisayarlar tarafından oluşturulmuş bir hesap olduğu anlaşılmayan ya da anlaşılması oldukça güç sosyal medya kullanıcıları ihdas ediliyor. Bu hesaplar, elde edilmek istenilen hedefe doğrultusunda maharetle kullanılıyor.
 
Son derece gelişmiş yapay zekâ araştırmaları sonucunda devşirilen veriler, konuya göre yanıltma maksatlı eğilip bükülerek sosyal medya üzerinden dolaşıma sokuluyor.

Daha önce de görmüştük

Aslında Camridge Analytica skandalına yapılanları yine bu köşede ‘Büyük Birader’ dinlese iyiydi, aklımızı da yönetiyor başlıklı yazımızda (*) daha detaylı olarak sizler için değerlendirmiştik.
 
Mezkûr yazımızda o zaman ‘Bundan dolayı eline mikrofonu alıp hüsnü niyet ile açıklamalar yapan yöneticilerin söylemleri işe yaramıyor. Çünkü bu açıklamaların tamamını kitlelere sizin kafanızdan geçtiği hâli ile ulaştırmanın kodları sizde değil.’ diyerek olanı biteni değerlendirmiştik.

Hangi ülkeler var?

Hedefteki ülkelere baktığımızda, düzenlerine çomak sokan liderlerin ülkeleri listede. Bugüne kadar otuzun üzerindeki ülkede birçok konuya müdahil olmuşlar.
 
Hugo Chavez’in Venezuela’sından tutun da Katar’a, Hindistan’dan tutun Bosna Hersek’e varana kadar hemen hemen her ülkede faaliyette bulunmuşlar.
 
İngiltere’de Covid ile ilgili verilerin dahi manipüle edilmesini başarıyla sağlayarak birilerinin hedeflerine hizmet etmişler.
 
İspanya’da Katalan bölgesinde yapılan referandumu sahiplerinin istekleri doğrultusunda manipüle ederlerken, Fas’ta Batı Sahra İçin Özgürlük hareketini İran ve Hizbullah ile bağları var diyerek itibarsızlaştırmışlar.
 
Peki Team Jorge bu işi tek başına mı yapıyor sanıyorsunuz?
 
Elbette hayır.
 
Bu ekip, yerküredeki en etkin en az altı büyük istihbarat servisi ile de ortaklaşa çalışıyor. Şimdi bu veri elimizin altında olduğu sürece, bunu basit bir kiralık adamlar ve şirketleri gözü ile göremeyiz.
 
Küresel kafa asla taviz vermiyor ve ayağını gazdan çekmiyor.
 
Yine geçtiğimiz haftalarda hem Putin’in yaptığı konuşma hem de ABD eski Başkanı Trump’ın açıklamaları, bir grubun dünyayı nasıl burnundan tutarak bir yerlere sürüklediğine dair önümüze birçok veriyi koyuyordu.

Gelelim bize

2013 senesindeki Gezi Parkı olaylarından tutun da 15 Temmuz hain darbe girişimine ve oradan da günümüze kadar geçen sürede teslim alınamayan millet iradesini teslim almak için en ideal şartlar Türkiye’de oluşmuş durumda.
 
Depremler, darbe girişimleri, Covid salgını, terör ile mücadele ve 20 senelik iktidar yorgunluğu sonucunda oluşan ortam, bu ekibin devreye girmesi için ideal hâle gelmiş durumda.
 
Sadece deprem bölgesinde sosyal medya denilen çöplüğün ve onunla birlikte hareket eden bazı siyasi figüranların açıklamalarına bakarsak, bizi çok çalkantılı bir süreç ve yalan rüzgârları bekliyor.
 
Bu açıdan bu yazıyı kaleme alan bizler de dâhil her türden itibarsızlaştırma hamlelerine maruz kalabileceğimizi şimdiden öngörebiliriz.
 
Onlar tuzaklarını kursalar da tuzak bozma işini en iyi yapan Allah’tır.
 
(*) https://www.turkiyegazetesi.com.tr/kose-yazilari/yusuf-alabarda/buyuk-birader-dinlese-iyiydi-aklimizi-yonetiyor-620085
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bahri ARSLAN 26 Şubat 2023 08:49

Allahüteala razı olsun Yusuf Bey Rabbim sağlıklı hayırlı ömürler versin Milletimizi bu hainlerin tuzaklarından korusun