Ara Güler’in hayatı film oluyor

- Güncelleme:
Ara Güler’in hayatı film oluyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

“İstanbul’un gözü” olarak anılan ve 2018’de hayatını kaybeden efsane fotoğrafçı Ara Güler’in hayat hikâyesi beyazperdeye aktarılıyor...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ -  Pablo Picasso’dan Winston Churchill’e kadar 20. asrın birçok meşhur ismini portreleyen Güler’in hayatı, senarist-yönetmen ikilisi Aren Perdeci ve Ela Almayanac tarafından film yapılacak. Güler’in orijinal lensleri de biyografik yapım için yeniden kullanılacak. Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ile Ara Güler Müzesi’nin sahibi olan Doğuş Grubu’nun üstlendiği biyografik projeyi, Kara Kedi Film şirketi müstakbel ortak yapımcılarla çekecek. Eserde meşhur fotoğrafçıyı kimin canlandıracağı ise henüz bilinmiyor. Eser, Güler’in kariyerinin çeşitli yönlerini ele alacak olsa da fotoğrafçının babasıyla birlikte doğduğu köye yaptığı üç günlük yolculuğu merkezine alacak. Perdeci ve Almayac,  2016’da çektikleri “Yitik Kuşlar” filminde, 1915’te yaşanan Ermeni tehcirini işlemişler ve farklı eleştiriler almışlardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...