Banka şubesi artık Resim Heykel Müzesi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Banka şubesi artık Resim Heykel Müzesi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

İstiklal Caddesi No: 144 Baudouy Apartmanı, Türk resminin macerasını gözler önüne seren bir koleksiyonla sanatseverlere “merhaba” diyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - İstanbul’un kültür sanat rotasına prestijli bir müze daha ilave oldu... Şehrin merkezi olan İstiklal Caddesi’nde 63 sene Türkiye İş Bankası’nın Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren tarihî bina “Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi”ne dönüştürüldü. Kurucu küratörlüğünü mimar, sanat tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstlendiği müzede Osman Hamdi Bey’den Şeker Ahmet Paşa’ya, Hoca Ali Rıza’dan İbrahim Çallı’ya, Mehmet Ali Laga’dan Avni Lifij’e pek çok sanatçının 600’e yakın  eseri teşhir ediliyor. 2.600 civarında eserinin bulunduğu Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonundan seçilen bu eserler, aynı zamanda Türk resim tarihinin gelişmini gözler önüne seriyor. Müzede bazı sanatçıların özel olarak meydana getirdiği enstalasyon ve heykeller de mekâna modern bir atmosfer katıyor. Müzedeki eserler kronolojik olarak değil “Deniz Coşkusu” ve “Eski Bahçelerde” gibi sanatseverleri farklı âlemlere taşıyacak temalar hâlinde görülüyor.

İSTANBUL’DA TABLOLARLA GEZİNTİ

Müzede yer alan İstanbul sergisinde ise Boğaz’ın iki yakasına yayılan tarihî şehrin farklı semtlerinin usta ressamlarca tasvir edildiği tablolar refakatinde âdeta geziye çıkılıyor, tarihî mekânlar ziyaret ediliyor. 

KORUNMASI GEREKLİ KÜLTÜR VARLIĞI

Beyoğlu’nun kültürel kimliğinin kıymetli öğelerinden biri olan ve 1907’de “Baudouy Apartmanı” adıyla inşa edilen bina, bodrum ve zemin katların yanı sıra biri teras, 6 kattan oluşuyor. Tarihî binanın korunması için gerekli kültür varlığı tescili bulunuyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...