Binden fazla sanatçı Balon ve Kültür Yolu Festivali için Kapadokya'da

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Binden fazla sanatçı Balon ve Kültür Yolu Festivali için Kapadokya'da

Kültür - Sanat Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri, Niğde’den başladı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali”nde ilk olarak Simge Sağın gibi isimler sahne aldı. Yine festival çerçevesinde önceki gece Avanos Amfi Tiyatro Açık Hava Sahnesi’nde “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri yapıldı.

400 fazla faaliyette 1.000’den fazla ismin yer alacağı festivalde tanınmış sanatçıların yeni sergilerinin yanında bazı sanatsal çalışmalar da tekrar teşhir ediliyor. Onlardan biri de medya sanatçısı Refik Anadol’un “Rönesans Rüyaları” adlı enstalasyonu...

Anadol’un yurt dışındakilerin yanı sıra geçen sene Diyarbakır’daki Saint George Sanat Merkezi’nde sergilenen dijital eseri, bu defa Meryem Ana Kilisesi’nde ziyarete sunuluyor.

Festivalde resmin şairi olarak anılan Devrim Erbil’in farklı tekniklerle ürettiği eserler ise “Kapadokya’ya Sevgilerimle” adlı sergiyle Güray Müze’de görülebiliyor. 13 Ağustos’a kadar devam edecek festival, uluslararası balon faaliyetlerine de ev sahipliği yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...