Depremin dramını çocuklar resmetti

- Güncelleme:
Depremin dramını çocuklar resmetti

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkiye’yi hüzne boğan 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’ın Samandağ ilçesine giden sanatçılar, felaketi yaşayan çocukların duygularını tuvale yansıtmasına öncülük etti.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Çocukların kendi yaşadıklarını, çizgiye, renge aktardığı resimler ise “Elimi Bırakma” adlı sergiye dönüştü. Sergi, ilk etapta 7 Temmuz’a kadar İstanbul’daki Astoria Alışveriş Merkezindeki CORPUS Galeri’de sanatseverlerle buluşacak. Çocuklarla bir araya gelen sanatçılardan ressam Tülay Tombul “Yolculuğumuzu ekip arkadaşlarım ressam Hanife Eroğlu, ressam Berna İpek, tezhip sanatçısı Seher Ünver ve nefes terapisti Güngor Acar ile gerçekleştirdik. Çevremizden sağladığımız desteklerle sanatsal malzemeler temin ettik. Çocuklarla bir araya gelerek, duygularını sanat aracılığıyla ifade etmelerine yardımcı olmak için resim çizdik ve eğlenceli zamanlar geçirmeye çalıştık. Çocuklarımızın duygularını yansıtan resimleri paylaşmanın yanı sıra, bu sergiden elde edilecek geliri yine çocuklarımıza sanat malzemesi olarak yönlendirmeyi arzuluyoruz” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...