Galata Kulesi’nde kazı hikâyeleri

- Güncelleme:
Galata Kulesi’nde kazı hikâyeleri

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yaklaşık yedi asırlık Galata Kulesi, 2020’de gördüğü restorasyondan sonra geçici sergilere de ev sahipliği yapmaya başladı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Tarihî kulede bu günlerde ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Anadolu’dan Galata’ya Arkeolojik Kazılar” adlı fotoğraf sergisi ziyaret edilebiliyor. 10 Temmuz’a kadar Galata Kulesi 3. katında görülebilecek sergi, Aizanoi’den Sagalassos’a, Patara’dan Efes’e, Kültepe’den Hierapolis’e kadar Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan arkeolojik sahalarda çekilmiş enstantaneleri bir araya getiriyor. Teşhir edilen fotoğraf kareleri hem antik şehirlere hem de keşfedilen antik eserlerin arka planındaki çalışmalara ayna tutuyor. Sergide; geçen sene Türkiye’de toplam 173 arkeolojik çalışmanın gerçekleştirildiği ve emeğin hikâyesinin yansıtıldığı vurgulanıyor.

İstanbul’daki yüksek tarihî binalaradan biri olan Galata Kulesi’nin en üst katı, şehrin en güzel panoramik manzaralarından birine sahip. Kule, diğer Ceneviz kuleleri ile birlikte UNESCO’nun “Geçici Miras Listesi”nde yer almakta.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...