Hızlı ve Öfkeli serisi çift haneye ulaştı | Sinemada bu hafta

- Güncelleme:
Hızlı ve Öfkeli serisi çift haneye ulaştı | Sinemada bu hafta

Kültür - Sanat Haberleri

Sinemanın en popüler ve uzun soluklu aksiyon serilerinden olan “Hızlı ve Öfkeli”nin 10. filmi, absürt bir karakterin intikam duygularıyla ortaya çıkışına fokuslanıyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Nefes kesen yarışlar, soygunlar, kaçışlar… Yönetmen Rob Cohen’in bundan 22 sene evvel ilk defa seyirciyle buluşturduğu “Hızlı ve Öfkeli”, peş peşe çekilen filmlerle -kalitesi tartışılıp bazen süratinden taviz verse de- sinema tarihinin en uzun soluklu ve en popüler aksiyon serilerinden biri oldu. 

Aksiyonun araba sevdası üzerine kurulu olduğu ve aile vurgularıyla öne çıkan eser, lokal bir hikâye ile başlayıp artık arabalarla dünyanın kurtarıldığı evrensel hâle kavuştu… Seri, bugün ise çift haneli rakama ulaşıyor: “Hızlı ve Öfkeli 10”... 

Hızlı ve Öfkeli serisi çift haneye ulaştı | Sinemada bu hafta

Üç filmle sona ereceği duyurulan seride sonun başlangıcı olan filmin yönetmenliğini bu defa “Titanların Savaşı”yla tanıdığımız Louis Leterrier üstlenirken, oyuncu kadrosunda Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena, Scott Eastwood, Helen Mirren ve Charlize Theron gibi tanıdık ve yıldız isimler bir araya geliyor.        

İNTİKAM İÇİN GELDİ

Malum bir evvelki filmde yol tükenip arabalar uzaya çıkmıştı! “Artık nereye gidilir?” diye düşünürken bu defa absürt yanları da olan bir film beyazperdeye yansıdı. 

Hikâye, maziden kan davası için gelen bir düşman ile Dom Toretto ve yeniden toparlanan “ailesinin” mücadelesi üzerine kurulu. 

Film, serinin beşinci halkasında Dom ve ekibinin Brezilyalı uyuşturucu kralı Hernan Reyes’i alt ettiği anların seyirciye hatırlatılması ile başlıyor. Derken Reyes’in garip oğlu Dante, babasının intikamını almak için Dom’ın huzurlu hayatını alt üst ediyor. Üstelik Dante’nin öldürmeyip süründürecek bir planı var. 

Derken “aile” buluşuyor ve ABD’den Roma’nın tarihî caddelerine, Londra’nın ara sokaklarından Rio de Janeiro’nun kırsalına ve hatta Antartika’ya kadar uzanan süratli bir hikâye meydana geliyor. Arabalar helikopterleri sürüklüyor, uçaktan otomobiller iniyor, bombalar caddelerde yuvarlanıyor… Bütün bu ölümcül maceranın içerisine, bir de otomobil yarışı sığdırılıyor! 

VATİKAN’I KURTARIYOLAR!

Yine katıksız eğlence için dizayn edilen ve hâliyle derin fikirlerden mahrum kalan filmin aksiyonu kesintisiz ve biraz yorucu. Farklı karakterler üzerinden, farklı şekilde gelişen hikâye ise dağınık. Öte yandan filmde yine Hristiyanlıkla alakalı yoğun vurgular var ki, zaten Dom ve ekibi, eserin başında Vatikan’ı saldırıdan kurtarmaya çalışıyor!
Oyunculuk performanslarının çok güçlü olmadığı eserde, intikam için ortaya çıkan Jason Momoa’nın canlandırdığı absürt Dante karakteri ise Dom ile ekibinin önüne geçiyor, filme değişik bir tat katıyor. Kuir izler taşıyan bir karakterin Hollywood’da esas kötü olarak resmedilmesi nadir! Dante, bu bakımdan da enteresan… 

“Hızlı ve Öfkeli”nin bu son halkasında yükselen aksiyonu kuvvetlendiren çarpıcı kamera açıları yakalansa da görsel efektlerin mühim bir kısmı zayıf.

Hasılı karşımızda 10. taksit olmasına rağmen öyle veya böyle seyirciyi çekip götüren bir aksiyon filmi var... Ve sürpriz karakterlerin ortaya çıktığı hikâyenin sonu bu defa daha enteresan!

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

> “Araf 6: Ölüm”
> “Çılgın Yarışçılar”
> “Süper Aile”
> “Aşkın Bununla  Ne İlgisi Var?”
> “Bir Umut”

EN ÇOK SEYREDİLENLER

> “Galaksinin Koruyucuları 3” 40 bin 535
> “Elif ve Arkadaşları Kapadokya” 19 bin 884
> “Süper Mario Kardeşler Filmi” 18 bin 629
> “John Wick 4” 9 bin 251
> “Şeytanın Düşmanı” 6 bin 906

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...