Deniz kokan resimler: İlhan Ayhan'dan ZKSM'de sergi

- Güncelleme:
Deniz kokan resimler: İlhan Ayhan'dan ZKSM'de sergi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Dalgalar, iyot kokusu, martılar ve gemiler... Maviyle yaşayan ressam İlhan Aydan’ın eserleri, “Derin Yüzey” adlı sergide buluştu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Sanatçının Marmara Denizi’nden ilham aldığı eserlerinin yer aldığı sergi, dün Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde (ZKSM) kapılarını açtı. Denizin enginliğini yansıtan serginin küratörlüğünü ise Mehmet Lütfi Şen üstleniyor. Şen, sanatçı hakkında şu ifadeleri kullanıyor: İlhan Aydan’ın resimlerinde denizin bir mekân unsuru, bir dekor olmaktan çıkıp nasıl güçlü ve derin bir özneye dönüştüğünü görebilirsiniz. Kimi zaman kararıp hiddetlenir, kimi zaman tüm ışıltısıyla gülümser ve her hâlükârda izleyende ilham verici etkiler uyandırır bu özne... İzleyeni kendine çeker, mavilikte kaybolmaya davet eder. Tıpkı serginin isminin ifade ettiği gibi deniz ve mavi, bir “derin yüzey”dir Aydan’ın resimlerinde. Birçok hazinelerin keşfedilebileceği bir derin yüzey… 

Aydan’ın manzara resimlerinden meydana gelen sergi, 27 Nisan’a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...