Müzayede sezonu süratli başladı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Müzayede sezonu süratli başladı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Yeni sanat sezonuyla birlikte müzayede ortamları da hareketlendi... Artam Antik AŞ’nin 330 eseri sanatseverlerle buluşturan, sezonun ilk müzayedesinde de dikkat çeken fiyatlar oluştu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Koleksiyoncuların büyük rağbetiyle karşılanan müzayedede Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Ömer Uluç, Nejad Melih Devrim, Adnan Çoker, Ferruh Başağa, Cihat Burak, Avni Arbaş, Bedri Rahmi Eyüboğlu, İlhan Koman, Komet, Turan Erol, Asım İşler’in de aralarında yer aldığı sanatçıların eserleri yer aldı. Müzayedenin öne çıkan eserlerinden ilki Ömer Uluç’a aitti. Sanatçının Nâzım Hikmet’i yorumladığı çalışması, 1 milyon 373 bin 400 TL’ye yeni sahibinin oldu. Masallar, mitler, söylencelerle örülü, incelikle işlenmiş yapıtlara imza atan Selma Gürbüz, müzayedede en yüksek rakamlı eserine imza atan bir diğer sanatçı oldu. Gürbüz’ün kâğıt üzerine karışık teknik eseri “Untitled”, ardı ardına pey aldı. 2006 tarihli eser, 61 teklifin ardından 1 milyon 203 bin 360 TL’lik satış rakamına ulaştı. Yaşayan en ünlü ressamlardan Mehmet Güleryüz’ün “Coffee House” adlı eseri ise 1 milyon 111 bin 800 TL’ye satıldı. Türk resminin yaşayan bir başka ustası Neş’e Erdok’un “Göç”ü 850 bin 200 TL’ye yeni bir koleksiyona dâhil oldu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...