Netflix'te şifre yasağı işe yaradı! Dizisine devam edemeyen para vermek zorunda kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Netflix'te şifre yasağı işe yaradı! Dizisine devam edemeyen para vermek zorunda kaldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünyanın en çok aboneye sahip internet televizyon ağlarından Netflix, kâr ve abone verilerini açıkladı. Platform, yılın üçüncü çeyreğinde abone sayısına 8,8 milyon kişi daha ekledi.

Küresel internet televizyon ağı Netflix, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı. Anadolu Ajansı'nın derlediği bilgilere göre, şirketin yılın üçüncü çeyreğinde elde ettiği gelir, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7,8 artışla 8,54 milyar dolara çıktı. Firmanın geliri, geçtiğimiz yıl aynı döneminde 7,9 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Şirketin net kârı da üçüncü çeyrekte geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 1,68 milyar dolara ulaştı. Netflix'in geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğindeki net karı 1,4 milyar dolar olmuştu.

Firmanın hisse başına düşen kârı da aynı dönemde 3,10 dolardan 3,73 dolara yükseldi.

ŞİFRE PAYLAŞMAYI YASAKLADI, ABONELER ARTTI 

Netflix'in abone sayısı, yılın üçüncü çeyreğinde 8,8 milyon arttı. Şirketin dünya genelindeki abone sayısı yıllık yüzde 10,8 artışla 247,2 milyona ulaştı. Abone sayısındaki bu ciddi artışın, şirketin küresel çapta şifre paylaşmayı yasaklamasından kaynaklandığı düşünülüyor. 

Şifre yani Netflix'te oturum açmak için gereken bilgilerin paylaşımını yasaklayan bu uygulama, geçtiğimiz aylarda Türkiye dahil tüm ülkelere yayıldı. Aynı evde yaşamayan kullanıcıların ortak hesabı kullanması halinde abonelik planının fiyatı dışında ek ödeme yapmak zorunlu oldu. Ek ödeme yapmayanlar ise artık başkasının hesap bilgileriyle platforma giremeyecek ve haliyle yayınları izleyemeyecek. 

Netflix'in sadece ilk olarak belirli ülkelerde şifre paylaşımını kısıtlamasından sonra bile platform 6 milyon abone kazanmıştı.

Öte yandan Netflix'ten yapılan açıklamada, ABD, İngiltere ve Fransa'da bazı üyelik planlarının ücretinde artışına gidildiği bildirildi. Buna göre, ABD'de temel planının fiyatı 9,99 dolardan 11,99 dolara, premium planın ücreti ise 19,99 dolardan 22,99 dolara çıkarıldı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...