GTA 6 hakkında flaş Netflix iddiası: Ücretsiz oynanabilir!

Düzenleyen: / Kaynak: The Wall Street Journal
- Güncelleme:
GTA 6 hakkında flaş Netflix iddiası: Ücretsiz oynanabilir!

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Wall Street Journal

Önümüzdeki yıllarda piyasaya çıkması beklenen GTA 6 oyunu Netflix aracılığıyla mobil cihazlara gelebilir.

Netflix platformu son yıllarda film ve dizi içeriği konusunda piyasadaki en büyük seçeneklerden bir tanesi haline geldi. Fakat yapılan son açıklamalara göre şirket, video oyunları dünyasında da pazar hakimiyetini genişletmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz yıllarda mobil oyunlar ile içerik havuzunu genişletme kararı alan şirket, şimdi oldukça büyük bir yapım ile bu alandaki başarısını bir kez daha ispatlamak istiyor. Ortaya çıkan son bilgiler, Netflix'in ünlü Grand Theft Auto serisini temel alan bir oyunla ilgilendiğini gözler önüne seriyor.

NETFLIX OYUN KATALOĞUNU GENİŞLETİYOR

Netflix'in oyun bölümü şimdiye kadar ne yazık ki beklenen sıçramayı gerçekleştiremedi. Şirket şu ana dek çoğunlukla Stranger Things, Squid Game ve Wednesday gibi popüler dizileri ile bağlantılı oyunlar sundu. 

Bu oyunlara herhangi bir şekilde ek ücret ödemek ozrunda olmadan doğrudan Netflix uygulaması üzerinden erişime açık olan bu oyunlar, şirketin yeni kullanıcılar çekmekten ziyade hizmete kayıtlı olan kullanıcıların sadakatini güçlendirmeyi amaçlıyor. The Wall Street Journal'ın aktardığı bilgilere göre Netflix şimdi daha da ileri gidiyor.

GTA 6 hakkında flaş Netflix iddiası: Ücretsiz oynanabilir!

İddialar, şirketin Take-Two Interactive Software'in ünlü Grand Theft Auto serisinden bir oyunu lisans anlaşması yoluyla yayınlama niyetini ortaya çıkarıyor. İddiaların doğrulanması halinde ise şirketin oyun stratejisinde ileriye dönük atılacak önemli bir adımın atılacağına işaret ediliyor.

GTA 6, NETFLİX'E GELEBİLİR!

Ortaya çıkan iddialar, Netflix'in yeni GTA oyunu olarak da bilinen Grand Theft Auto VI ile ilgilendiğini gösteriyor. İlerleyen yıllarda piyasaya çıkacağı tahmin edilen GTA 6, belki de çıkışından kısa bir süre sonra Netflix'te mobil oyuncularla buluşabilir.

Gerçekleştirilecek bu adımla birlikte Rockstar Games ilk kez bir GTA oyununu mobil dünyaya taşımış olmayacak. Daha önce de şirketin Chinatown Wars gibi oyunları mobil cihazlara uyarladığı biliniyor. 

Öte yandan Netflix'e gelebilecek GTA oyunları, Grand Theft Auto 6 değil de geçtiğimiz yıllarda çıkan GTA Trilogy üçlemesi olabilir. GTA 3, GTA San Andreas ve GTA Vice City oyunlarını kapsayan bu paket, Netflix'le beraber nihayet beklediği ilgiye kavuşabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Wall Street Journal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...