Okuyucu beğenmiyor ama e-Kitap sayısı artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Okuyucu beğenmiyor ama e-Kitap sayısı artıyor

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünyada artan rağbete rağmen Türkiye’deki okuyucuların büyük çoğunluğu e-Kitap olarak adlandırılan elektronik kitaba yabancı...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Areda Survey tarafından geçen sene yapılan bir araştırmaya göre Türk halkının kitap türlerinden yüzde 88,4 ile en çok basılı kitabı tercih ettiği ortaya konmuş, e-Kitap’ı tercih edenlerin oranı yüzde 6,7’de kalmıştı. Ancak Türkiye’de e-Kitap yayıncılığındaki enteresan yükseliş devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2023 yılında ISBN tahsis edilen kitap başlığı sayısı 99 bin 25’e yükseldi. Bu sayı bir önceki yıl 83 bin 653 olmuştu. Üretilen toplam başlık sayısı içerisindeki e-Kitap’ların sayısında da dikkat çekici bir artış yaşandı. Bir önceki yıl 14 bin 182 olan ISBN tahsis edilen e-Kitap sayısı neredeyse iki katına çıkarak 2023’te 27 bin 427’ye ulaştı.  

Peki, araştırmalarda Türkiye’de az tercih edildiği görülen e-Kitap’lar niçin çok basılıyor? 

Bunda kamu desteğinin payının olduğu düşünülüyor. Vatandaşların dijital yayınlara ücretsiz erişimini sağlayan “e-Kitabım” ve “kitap+” gibi aplikasyonların hayata geçirilmeye başladığı 2020’de 9 bin 936 olan e-Kitap başlığı sayısının 2023’te yüzde 176 artışla 27 bin 427’ye çıkması, bu düşünceyi destekliyor. Bakanlığın mobil e-Yayın uygulamaları ile yayıncılardan e-Kitap satın alımı ve kiralaması yaparak yayıncılık sektörüne maddi destek sağlandığı ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...