Türkiye'nin ilk Nekropol müzesi açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türkiye'nin ilk Nekropol müzesi açıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’nin ilk Nekropol (antik şehir mezarlığı) müzesi Antalya’da kapılarını açtı...

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Antalya Nekropol Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca gerçekleştirilen Antalya Kültür Yolu Festivali çerçevesinde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Müzenin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptı. 

Doğu Garajı’nda 2008 yılında başlatılan kazılarda keşfedilen toplu mezarlarda bulunan tarihî eserlerle meydana getirilen müzede MÖ 3 ve 4. yüzyıl ile MS 5. yüzyıla tarihlenen mezarlar yer alıyor. Antalya Nekropol Müzesi’nde bölgeden çıkan mezar kalıntılarının yanı sıra Antalya Müzesi’nden getirilen 400’den fazla ölüme dair nesne de teşhir ediliyor. Antik devir cenaze ritüelleri hakkında bilgiler de verilen müzede ölüm mefhumunu gözler önüne serilerek sıra dışı bir tarih yolculuğuna çıkılıyor.  Bakan Ersoy, Antalya Nekropol Müzesi’nin Türkiye’de ilk olduğunu belirterek, müzede kurtarma kazıları sırasında 866 mezar bulunduğunu söyledi. 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...