Yenilemeler sürüyor, müzeler güç kazanıyor

- Güncelleme:
Yenilemeler sürüyor, müzeler güç kazanıyor

Kültür - Sanat Haberleri

Binlerce yıllık tarihe ve zengin bir kültüre sahip Türkiye, müze zengini bir ülke olma yolunda ilerliyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yılın ilk altı ayında; Bursa İznik Müzesi, Afyonkarahisar Müzesi, İzmir Kültür Sanat Fabrikası, Adana Yeni Müze Kompleksi 3. Etap Tarım, Sanayi ve Kent Müzesi, Erzincan Müzesi, Kırşehir Arkeoloji Müzesi, Kilis Müzesi, İstanbul Kız Kulesi ve Antalya Demre Aziz Nikola Kilisesi Anıt Müzesi olmak üzere toplam 9 yeni müze açtı. Bunların yanı sıra, var olan müzelerin çağdaş müzecilik şartlarına uygun yenileme ve güçlendirme çalışmaları da devam ediyor.

Bu çerçevede Gümüşhane İkizevler Etnografya Müzesi’nin yenileme çalışması tamamlanırken; Samsun Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Depo-Müze, Trabzon Kostaki Konağı, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Çinili Köşk, Şark Eserleri Müzesi, Kocaeli Osman Hamdi Bey Müzesi’nde ise tadilat çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, yeni konsept müzelerle önemli bir turizm alanı da meydana getirilecek. Türkiye’nin yeni kozu ise tematik müzeler olacak. 2021 yılında faaliyete geçen Türkiye’nin ilk tematik müzesi Fatih Sultan Mehmet Müzesi, Edirne turizmine katkı sağlıyor. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde tematik müzelerin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...