Dilan Polat'ın teşhir edilen serveti pırlanta olarak Dubai’ye mi kaçırıldı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Dilan Polat'ın teşhir edilen serveti pırlanta olarak Dubai’ye mi kaçırıldı?

MAGAZİN Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dilan ve Engin Polat’ın bulunamayan paralarının pırlanta olarak Gürcistan ve Dubai’ye kaçırılmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Görgüsüzce servet teşhiri yaparak dikkatleri üzerlerine çeken ve kara para soruşturmasında tutuklanan Dilan ve Engin Polat’ın para trafiğinin şifreleri yavaş yavaş çözülüyor. Polat çiftinin el konan şirketlerinin kasaları boş çıkarken, paraların pırlanta olarak Gürcistan ve Dubai’ye kaçırıldığı üzerinde duruluyor. Polat çiftinin Gürcistan ve Dubai’ye kısa süreli ziyaretler yaptığı, bu gezilerde pırlanta mağazası da olan Polat ailesinin kıymetli taşlarla yurtdışına para kaçırdığı iddia ediliyor. Polat ailesinin son üç yıldır muhasebe işlerine bakan Ahmet Gün’ün etkin pişmanlık başvurusu dilekçesinde önemli bilgiler verdiği bildirildi. Polatların para çarkına, kızı adına şirket kurarak katılan Gün, Polat ailesinin ticaretini anlatırken, “Mal karşılığı olmayan yüklü miktarda para girişi olmaktadır. Bu paranın kaynağının da bahis ya da başka bir kara para aklama olabileceğini şüpheleniyorum ancak bunlar analiz sonucu ortaya çıkacak şeylerdir. Yani iptal edilen faturalar karşılığında bu şirketlerin hesabına giren kaynağı belirsiz yüklü miktarda para hareketi bulunmaktadır” dedi. 

Dilan Polat ve Engin Polat’ın sık sık kısa süreli Gürcistan, Dubai ve Kıbrıs ziyaretleri olduğu üzerinde duran polis kaynakları, şu değerlendirmede bulundu: 

“Soruşturma sırasında kara para izini takip etmek için yurt dışına uzanmak gerekebilir. Dilan Polat, suçlarını dolarla süslemeye Dubai’de başladı. Polat’ın sosyal medyada Dubai’de milyonlarca liralık pırlanta ile çekilmiş fotografları da bulunuyor. Dilan Polat’ın mücevher firması da bulunuyor. Yüklü miktarda para, değerli taşlar hâlinde yurt dışına çıkarılmış olabilir.”

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...