Gülşen: Çocuğum var, tutuksuz yargılayın

Düzenleyen:
Gülşen: Çocuğum var, tutuksuz yargılayın

MAGAZİN Haberleri

Konserinde İmam Hatiplilere yönelik hakaretinden dolayı tutuklanan şarkıcı Gülşen, 'Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var' deyip tutuksuz yargılanmak istediğini söyledi.

Ünlü şarkıcı Gülşen, bir konserinde kullandığı “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.” ifadelerini kullandı. Büyük tepki çeken bu sözlerinin ardından şarkıcı gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Gülşen'in savcıya, bakmakla yükümlü olduğu bir çocuğu bulunduğunu ve tutuksuz yargılanmak istediğini söylediği ortaya çıktı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca TCK'nin 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılması ve kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde edilmesi talimatı üzerine polis ekiplerince gözaltına alınan Gülşen, savcılığa sevk edildi.

Gülşen: Çocuğum var, tutuksuz yargılayın

"ÇOCUĞUM VAR, TUTUKSUZ YARGILAYIN"

Savcılıkta ifade verdikten sonra tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Gülşen'in, ifadesinde "Çocuğumun bana ihtiyacı var" dediği öğrenildi. “Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Ben suç işlemedim. Bana ihtiyaç olan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum” diyen Gülşen, tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Gülşen: Çocuğum var, tutuksuz yargılayın

AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Tutuklama kararının ardından Gülşen’in avukatı Emek Emre, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avukat Emek Emre, “Hepinizin de duyduğu gibi çok üzücü bir şekilde Gülşen hanım tutuklandı. Sadece şunu belirtmek istiyorum, kendisi, ailesi, kendisi hepimiz çok üzgünüz. Burada müvekkilim Gülşen hepimiz gibi bir Türk vatandaşı. Türkiye bir hukuk devleti ve yasaların müvekkilin için adil bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suç bulunmamaktadır. Teknik bir bilgi olacak ama Türk Ceza Kanunu Madde 216 tanımlı suçtan kendisi aleyhinde soruşturma başlatıldı. Bu suçun alt ve üst sınırlarına baktığımızda tutuklama tedbiri çok uygunsuz olmuştur. İnanıyoruz ki, bu usul ve yasaya aykırı olan karar itiraz neticesinde kaldırılacaktır. Şu aşamada daha başka söylenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ne yazık ki tutuklamayla sonuçlandı konu, yarın sabahtan itirazımızı ilgili mercilere ileteceğiz. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...