Skandal sözler sonrası Gülşen'den ilk açıklama!

Düzenleyen: / Kaynak: AJANSLAR
Skandal sözler sonrası Gülşen'den ilk açıklama!

MAGAZİN Haberleri  / AJANSLAR

Bir konser esnasında sarf ettiği “İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Gülşen için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçmişti. Hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılan şarkıcı ifadesinin ardından tutuklandı. Gülşen tutuklanma kararı öncesi instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla özür dilerdi, işte ilk açıklaması...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen'in sahnede söylediği sözler nedeniyle TCK'nin 216. maddesi kapsamında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlatılmasına karar vermişti. Başsavcılık tarafından şarkıcı Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edilmesi talimatı da verilmişti. Şarkıcı Gülşen söz konusu soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alındı.

İFADESİNİN ARDINDAN TUTUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinde ifade veren Gülşen, emniyetteki işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YARIM AĞIZLA ÖZÜR

Şarkıcı İnstagram hesabından bir de özür mesajı paylaştı. Mesajdaki 'Kötü niyetli kişilere malzeme verdim' ifadeleri dikkat çekti.

İşte Gülşen'in özür paylaşımı;

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmaya hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayımlanmıştır. Sözlerim ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım..."  

Skandal sözler sonrası Gülşen'den ilk açıklama!

“İMAM HATİP'TE OKUMUŞ SAPIKLIĞI ORADAN GELİYOR”

Son günlerde yaptığı her hareket olay olan Gülşen Nisan ayında verdiği bir konserde, İmam Hatip liselerinde okuyan gençleri hedef aldı. Şarkıcı konserinde "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' ifadelerini kullandı. Bu sözlere tepki yağarken Twitter’da #GülşenTutuklansın etiketi ilk sıraya oturdu. Gülşen'e tepki gösteren binlerce kullanıcı, “Kirli zihniyetini İmam Hatiplilerin üzerine kusmana müsaade etmeyeceğiz” , “Böylesine halkı kin ve nefrete sürükleyenden sanatçı olamaz, insanları aşağılayan birini sanatçı olarak istemiyoruz” tarzında yorumlar yaptı.

Skandal sözler sonrası Gülşen'den ilk açıklama!

Gülşen'in sözlerine AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

KURTULMUŞ: MENSUBU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

İmam hatiplerin Türkiye'nin en başarılı eğitim kurumlarından olduğuna vurgu yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum" ifadelerini kullandı. 

ÇELİK: BU ÇARPIK ZİHNİYETİN MAZİDE KALDIĞINI DÜŞÜNÜYORDUK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir.  Toplumun belirli bir kesimini 'sapıklık' iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır...Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz.  Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir."

MEB'DEN SUÇ DUYURUSU

Milli Eğitim Bakanlığı da şarkıcı Gülşen'in İmam Hatip liselerine yönelik sözleri nedeniyle hukuki süreç başlatıldığını açıkladı. Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

"Bir şarkıcının, konserinde İmam Hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır."



Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...