Şarkıcı Gülşen tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı

Düzenleyen:
Şarkıcı Gülşen tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Son dakika... Şarkıcı Gülşen tutuklandı. Konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Gülşen'in ilk ifadesi de ortaya çıktı, işte son dakika gelişmesinin detayları...

Şarkıcı Gülşen, nisan ayında verdiği konserde bir kişi için "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" sözlerini sarf etti. Önceki gün ortaya çıkan bu görüntüler, gündeme damga gibi oturdu. Onun bu söylemine hem halktan hem de siyasilerden tepki yağdı. 

TUTUKLANDI

Ardından Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Gülşen, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren şarkıcı, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gülşen, nöbetçi hakimlik tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan tutuklanıp cezaevine gönderildi.

ÖZÜR PAYLAŞIMI

Öte yandan, Gülşen, tutuklanmadan önce sosyal medya hesabından paylaşımında bulundu. Ünlü şarkıcı "Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum" sözlerine yer verdi.

ŞAKA YAPMIŞ!

Bu arada sanatçının savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Gülşen, söz konusu konserin 30 Nisan 2022 tarihinde Ataşehir’de olduğunu belirterek "Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan Miraç isimli arkadaşımın lakabı 'imam'dır. Ayrıca arkadaşlara kendi aramızda aptal, salak, sapık olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Grupta bütün arkadaşlarımın lakabı mevcuttur” şeklinde savunma yaptı.

"PROVAKASYON" DEDİ

Bu sözleri söylediğini hatırlamadığını iddia eden Gülşen "Muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen konuşmadır. Ben orkestrama hitaben, ‘Beni seyircilerimin arasında omuzlarınızda taşıyın’ demem üzerine bana orkestra arasından, ‘Seni imam taşısın’ şeklinde cevap verince bahse konu konuşma aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyada hitaben yaptığım bir konuşma değil. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım. Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provakatif amaçlı olarak paylaşıldığını düşünüyorum. Aramızdaki esprilerin bu haliyle kamuoyuna yansıması sonucu yanlış anlaşıldığını düşünüyorum” dedi.

 

GÜLŞEN ÇOLAKOĞLU NE KADAR CEZA ALACAK? 

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu, 5237 sayılı TCK’nın 216. maddesinde “Kamu Barışına Karşı Suçlar” bölümünde yer alır. Bu suçu işleyen kişi, 6 aydan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılır.

AVUKATI KARARA İTİRAZ EDECEK

Tutuklama kararının ardından Gülşen’in avukatı Emek Emre, adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Emre "Hepinizin de duyduğu gibi çok üzücü bir şekilde Gülşen hanım tutuklandı. Sadece şunu belirtmek istiyorum, kendisi, ailesi, kendisi hepimiz çok üzgünüz. Burada müvekkilim Gülşen hepimiz gibi bir Türk vatandaşı. Türkiye bir hukuk devleti ve yasaların müvekkilin için adil bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suç bulunmamakta. Teknik bir bilgi olacak ama Türk Ceza Kanunu Madde 216 tanımlı suçtan kendisi aleyhinde soruşturma başlatıldı. Bu suçun alt ve üst sınırlarına baktığımızda tutuklama tedbiri çok uygunsuz olmuştur. İnanıyoruz ki, bu usul ve yasaya aykırı olan karar itiraz neticesinde kaldırılacaktır. Şu aşamada daha başka söylenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ne yazık ki tutuklamayla sonuçlandı konu, yarın sabahtan itirazımızı ilgili mercilere ileteceğiz. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

"TUTUKLAMA TEDBİRİ ORANTISIZ"

“Kendisi gayet güçlü bir durumda. 3-4 dakika önce yanındaydım. Tabii ki üzgünüz böyle bir karar beklemiyorduk" diyen Emre "Suçta ve cezada kanunilik önemlidir, o itibarla tahmin etmediğimiz bir durum vuku buldu. Tabii ki istinat edilen suç ve cümleye bakıldığı zaman eleştirel boyutları olabilir. Fakat eleştiri yapılabilecek bir cümle esasen suç teşkil etmek zorunda da değil. Ben bir hukukçu ve Gülşen hanımın avukatı olarak isnat edilen suçun gerçekleşmediği kanaatindeyim. Fakat savcılık ve sulh ceza makamları farklı değerlendirdi. Tutuklama tedbirinin orantısız olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...