İsveç, Eurovision 2023’ü kazandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç, Eurovision 2023’ü kazandı

MAGAZİN Haberleri

Bu yıl 37 ülkenin katılımı ile 67’ncisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nı İsveç’i temsil eden Loreen kazandı. ‘Tattoo’ isimli şarkıyı seslendiren Loreen, 583 puan aldı. 

İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlenen Eurovision 2023 finalini Tattoo isimli şarkıyı seslendiren Loreen, 583 puanla Eurovision 2023’ün galibi oldu. Loreen, 2012 yılında Bakü’de düzenlenen yarışmada da Euphoria isimli şarkısıyla galip gelmişti. 2023 zaferiyle birlikte Loreen, İrlandalı müzisyen Johnny Logan’dan sonra yarışmada iki kez galip gelen ikinci isim oldu.

İNGİLTERE UKRAYNA YERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI 

Rusya’nın Ukrayna’daki işgali nedeniyle 2022’nin kazananı Ukrayna yerine yarışmaya İngiltere’nin Liverpool kenti ev sahipliği yaptı. Finlandiya’yı temsil eden Kaarija, Cha Cha Cha isimli şarkıyla 526 puan toplayarak ikinci geldi.

İsrail ise Noa Kirel’in Unicorn şarkısıyla üçüncülüğü oldu. Yarışmanın dördüncüsü İtalya, beşincisi ise Norveç oldu. Yarışmanın sonuncusu Almanya olurken, ev sahibi İngiltere ise sondan ikinci oldu.
İsveç, dünyaca ünlü müzik grubu ABBA’nın Eurovision zaferinin 50’nci yılında yarışmaya ev sahipliği yapacak.

TÜRKİYE NEDEN KATILMIYOR?

2013 yılında TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan resmi açıklamada, yarışma kurallarında yapılan değişiklikler ve haksızlıklar nedeniyle Türkiye'nin Eurovision'dan çekildiği ifade edilmişti. TRT, Eurovision'daki oylamaların 2000'li yıllarda izleyici tarafından yapıldığını ve bunun Türkiye'nin başarı kazanmasında etkili olduğunu vurgulamıştı. 2011'den itibarense izleyici oylarının etkisinin yarıya indirilmesinin (yüzde 50 izleyici, yüzde 50 jüri) Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya gibi bazı ülkelerin lehine bir karar olarak yorumlamıştı.

Açıklamada, "Bu kararın alınmasında EBU'nun ayrıcalıklı üyesi 5 ülkenin son yıllarda elde ettiği başarısız sonuçların etkili olduğu değerlendirilmektedir. Nitekim ayrıcalıklı bu 5 ülke yarı final elemelerine katılmadan doğrudan finalde yarışmaktadır. Bu durumun haksızlığını her fırsatta belirttik" ifadelerine yer vermişti.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...