Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel mahkemede: İftiranın hesabını soracaklar

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
- Güncelleme:
Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel mahkemede: İftiranın hesabını soracaklar

Magazin Haberleri  / Hürriyet

2. Sayfa adlı magazin programının sunucuları Müge Dağıstanlı Erdoğan ile Gülşen Yüksel Salt, haklarında ortaya atılan dolandırıcılık iddialarıyla ilgili mahkemenin yolunu tuttu. Soluğu adliyede alan ikili, bu iftiraları atanlarla ilgili adli süreç başlattı.

Uzun yıllardır birlikte program sunan ve son olarak TV8 ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programının sunucuları Müge Dağıstanlı Erdoğan ile Gülşen Yüksel Salt, haklarındaki dolandırıcılık iddialarıyla ilgili harekete geçti. 

“HUKUKİ OLARAK HESAP SORACAĞIZ”

İkili, Çağlayan Adliye’sine gelerek avukatları aracılığıyla, 'Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Hakaret ve İftira' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan Gülşen ile Müge, “İlk adımı attık. hakkımızda dolandırıcılık iftirasında bulunanlardan hukuki olarak hesap soracağız” ifadelerini kullandı.

Avukat Mustafa Akkuş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Müvekkillerimiz, uzun yıllara yayılan gazetecilik kariyerleri boyunca birçok başarı elde etmiş, prestijli ödüllerle ödüllendirilmiş ve Türkiye'nin en çok izlenen magazin programını 18 yıl boyunca birlikte sunmuşlardır. Ancak müvekkillerimizin isimlerini kullanmak suretiyle takipçi arttırma derdindeki kendini Youtuber olarak tanıtan kişi ya da kişilerin gerçeklerle alakası olmayan itham ve iddialarda bulunmasının, kişisel sayfalarda bu asılsız iddiaların paylaşılmasının, müvekkillerinin şeref ve haysiyetlerini zedelediğini, kişilik haklarını hedef aldığını, kişisel ve aile huzurlarına tehdit teşkil eden yorumlara sebebiyet verdiğini, söz konusu hukuka aykırı ve suç teşkil eden eylemlere Türk yargısınca gerekli cezanın verileceğine inancımız tam.”

NE OLMUŞTU?

18 yıldır program sunan Müge Dağıstanlı Erdoğan ile Gülşen Yüksel Salt, dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelmişti. Salt’ın Erdoğan’ı dolandırdığı ve eşiyle yurt dışına kaçmaya hazırlandığı iddia edilmişti. İkili bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını programlarında açıklamış, söylentileri kesin bir dille yalanlamıştı.  

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...