Polatlar'ın mali müşaviri itiraf etti: Kara para nasıl aklandı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Polatlar'ın mali müşaviri itiraf etti: Kara para nasıl aklandı?

MAGAZİN Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlardan tutuklanarak ceza evine konan Dilan ve Engin Polat soruşturmada ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Son olarak Polat ailesinin mali müşavirlerinden Zümrüt Yerebakan, Polat çiftinin vergi cezasından kaçmak için malları ellerinden çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Sosyal medyada lüks paylaşımlarıyla dikkat çeken Dilan ve Engin Polat çifti, kara para aklama suçlamasıyla tutuklandı.

Soruşturma devam ederken, Polat çiftinin şirketlerinin mali müşavirlerinden biri olan Zümrüt Yerebakan da yakalandı. Yerebakan'ın ifadesi alındıktan sonra yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı. Yerebakan, savcılık ifadesinde dikkat çekici bilgiler paylaştı.

MASAK raporunun ortaya çıkmasının ardından şirkette bir toplantı yapıldığını belirten Yerebakan, "Toplantıda MASAK raporunu bir projektör vasıtasıyla perdeye yansıttılar. Burada rapor sayfa sayfa hızlıca incelendi. Ve sonunda sadece vergi cezası kesileceği konusunda bir karar oluştu. Araçların üzerinde henüz haciz ve tedbir kararı olmamasından dolayı araçların başkalarına devredilmesine ilişkin konuşmalar yapıldı. Bu konuşmalar esnasında Engin Polat rahattı" ifadelerini kullandı.

KEŞİDE EDİLEN ÇEKLER 

TRT Haber'de yer alana habere göre; Yerebakan, mali müşavirlik yaptığı şirketin çek kesilerek alınan gayrimenkuller üzerinden para aklandığını açıkladı.

Polatların Ataşehir'deki şirketinden keşide edilen çeklerle alınan gayrimenkuller üzerinden para aklama işleminin gerçekleştirildiğini ifade eden Yerebakan, çek bedellerinden avukat Ahmet Gün'ün kendi komisyonunu aldıktan sonra paraların tekrar Polatlara döndüğünü ve gayrimenkul üzerinden aklanarak sisteme girdiğini belirtti.

GAYRİMENKUL ÜZERİNDEN PARA AKLAMA

Soruşturmanın başlamasının ardından Ahmet Gün ve diğer kişilerin ifadelerini yazılı olarak hazırladıklarını iddia eden Yerebakan, "Polatların Ataşehir'deki şirketinden çekler keşide ediliyordu. Bu çek bedellerinden avukat Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polatlara dönüyor, gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu. Soruşturmalar başladıktan sonra Ahmet Gün ve diğer kişilerin verecekleri ifadeleri yazılı olarak hazırladılar. Söylenmesi gerekenleri metinlere geçirdiler" şeklinde ifade verdi. 

 

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...