Yurt dışına kaçmaya hazırlandıkları iddia edilen Dilan Polat ve Engin Polat çiftinden açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Yurt dışına kaçmaya hazırlandıkları iddia edilen Dilan Polat ve Engin Polat çiftinden açıklama geldi

MAGAZİN Haberleri  / Haber Merkezi

Haklarında ‘kara para aklama’ , ‘vergi kaçırma’ , ‘tetikçi tutma’ gibi iddialarla soruşturma başlatılan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin yurt dışına kaçtıkları iddia edildi. Türkiye’nin gündemine oturan ikiliden Engin Polat sessizliğini bozdu ve avukatları aracılığıyla bir duyuru yayınladı.

Dilan Polat ve Engin Polat çifti, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları yönündeki iddialarla günlerdir Türkiye’nin gündeminde. Sosyal medyada lüks yaşantılarını da gözler önüne sermekten çekinmeyen Polat ailesi hakkında yargı harekete geçti. Olayla ilgili soruşturma devam ederken bir süredir sessizliğini koruyan çiftten Engin Polat, ülkeyi terk ettikleri iddia edilince avukatları aracılığıyla bir açıklama yaptı.

“MESNETSİZ İDDİALAR SERVİS EDİLİYOR”

Polat ailesinin avukatları tarafından hazırlanan ‘Kamuoyunun dikkatine’ başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Müvekkillerimiz Engin Polat ve Dilan Polat hakkında uzun süredir kamuoyunu meşgul eden spekülatif haberler nedeniyle işbu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Bilindiği üzere müvekkillerimiz hakkında asılsız olarak yapılan ihbarlar, ortaya atılan asılsız iddialar ve iftiralar neticesinde Sayın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca müvekkiller hakkında soruşturma başlatılmış olup 22.10.2023 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü hususunda kamuoyuna basın açıklamasında bulunulmuştur.

Şüphe yok ki; Türkiye Cumhuriyeti yasal mercileri söz konusu soruşturmaları gereğince yürütecekler, maddi gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayacaklardır.
Ancak, buna rağmen üzülerek görmekteyiz ki; soruşturma konusu dışında, sadece gündem oluşturmak amacıyla birçok asılsız ve mesnetsiz iddia da kamuoyuna bazı şahıslar tarafından halen servis edilmekte, müvekkillerin maksatlı olarak adeta linç edilmesi amaçlanmaktadır.

Bu süreci kendi lehine kullanarak kamuoyuna asılsız açıklamalar yapan, müvekkillerin kişilik haklarını zedeleyen gerçek dışı bilgileri servis eden şahıslar ve tüzel kişiler hakkında gerekli yasal sürecin takipçisi olacağımızı, bu uğurda her türlü dava ve şikayet hakkımızı saklı tuttuğumuzu bildiririz.

“YASAL SÜREÇ SONUÇLANINCAYA KADAR OLAĞAN HAYATLARINA DEVAM EDECEKLER”

Müvekkillerimiz başlatılan yasal sürece ilişkin olarak tüm resmi kurumlarca talep edilen her türlü bilgi ve belgeyi ivedilikle ilgili kurumlara teslim etmişlerdir. Müvekkillerimizin yasal sürecin sonuçlanmasını beklediklerini ve yasal süreç sonuçlanıncaya kadar olağan hayatlarına devam edeceklerini kamuoyunun bilgisine sunarız. Zira müvekkillerimizin adli makamlara ve Türk Yargısına inancı sonsuzdur.

Bu açıklamalar ışığında kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan karalama kampanyalarına itibar edilmemesini, sürece ilişkin olarak yargı mercilerine güvenilmesini rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz. 24.10.2023”

Yurt dışına kaçmaya hazırlandıkları iddia edilen Dilan Polat ve Engin Polat çiftinden açıklama geldi

MASAK RAPOR HAZIRLADI

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddia ortaya atılan Polat çifti hakkında rapor hazırlamıştı. Raporda Dilan Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddialarına yer verilmişti. Ayrıca raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu ve naylon fatura keserek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığı da belirtilmişti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA: MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından Dilan Polat ve Engin Polat soruşturması hakkında da geçtiğimiz gün basın açıklaması yapıldı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada “Cumhuriyet Başsavcılığımıza Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine şüpheliler hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet, 7258 sayılı Kanun’a muhalefet suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağına ilişkin Adli Kontrol Tedbiri uygulandığı, ayrıca CMK 128. Madde kapsamında şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla gereken işlemler titizlikle sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...