Ahmet Davutoğlu'ndan aylar sonra Kılıçdaroğlu itirafı: Şimdi olsa desteklemezdim

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ahmet Davutoğlu'ndan aylar sonra Kılıçdaroğlu itirafı: Şimdi olsa desteklemezdim

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'na katılan ve CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu aylar sonra pişmanlığını dile getirdi. "Yaşananları gördükten sonra Kılıçdaroğlu'na destek vermezdim" diyen Davutoğlu, seçimleri kaybetmelerini 3 nedene bağladı.

Tüm partiler 3 ay sonra gerçekleşecek yerel seçim için hazırlıklarına hız verirken, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin itiraf niteliğinde açıklamalar geldi. 14 Mayıs'taki seçimlerde CHP listelerinden Meclis'e 10 milletvekili ile giren Davutoğlu, bunun da bir hata olduğunu söylemişti.

Davutoğlu, bugün de İstanbul’da gazetecilerle bir araya geldi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, yerel seçimler, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri ve terör gibi konular hakkında konuştu.

"ŞİMDİ OLSA DESTEKLEMEZDİM"

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlere yönelik dikkat çeken açıklamalar yapan Davutoğlu, şimdi aynı durum olsa Kılıçdaroğlu'na destek vermeyeceğini söyledi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nu Türkiye demokrasisi adına olumlu olacağı için destek verdiğini açıkladı.

SEÇİMLERİ KAYBETTİREN ÜÇ HATAYI SIRALADI

Seçimin neden kaybedildiği ile ilgili de konuşan Davutoğlu üç stratejik hatayı sıraladı. Davutoğlu bu hataları terörle mücadelede ortak tavır alınmaması, Kılıçdaroğlu’nun seccadeye bilinçsiz de olsa basmış olması ve iktidarın bu iletişim kazasını lehine çevirmesi, Akşener’in masadan kalkması olarak sıraladı.

GÖNLÜNDEKİ ADAYI İLK KEZ AÇIKLADI

Davutoğlu ayrıca Cumhurbaşkanlığı için gönlündeki adayın Hikmet Çetin olduğunu da ilk kez söyledi. Davutoğlu, Çetin’in hem Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin hem de muhafazakar seçmenin oy vereceği bir aday olacağını söyledi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...