Bahçeli'den Erdoğan'ın 50+1 çıkışına ilk yorum: 'Tartışır ortak irade buluruz'

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Bahçeli'den Erdoğan'ın 50+1 çıkışına ilk yorum: 'Tartışır ortak irade buluruz'

Politika Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Erdoğan'ın '50+1' sözlerine ilişkin "Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri tutarlı ve anlamlıdır. Sistemin aksayan yönleri varsa mutabakat ile düzeltilmelidir. Cumhur İttifakı uyum içindedir. Onun bunun sırtından geçinen bizi anlayamaz" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli burada, yüzde 50+1 tartışmalarına değinerek "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşlanlığı Hükümet Sisteminin aksayan, tekleyen yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir. Cumhurbaşkanımızın tespitleri anlamlıdır." dedi. 

İşte MHP lideri Bahçeli'nin konuşmalarından öne çıkanlar:

'Yurt içinde ve yurt dışından bugünkü toplantımızı takip eden vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi bu vesile ile selamlıyorum. Anadolu coğrafyasında bin yıldır varoluş sebebimiz isabetli duruş ve dokunuştur. Milli Birlikte azim ve dirayettir. Tarih boyunca Anadolu medeniyetler ve milletler mücadelesinin mücadele sahasıdır. Coğrafyanın kader olduğu iddia edilir. Türk tarihinin özeti Fırat’ın Batısı Fırat’ın doğusu ile dengelenir. Karabağ’dan Kudüs’e Kabil’den Keşmir’e her menfi hadisenin gelip dayanacağı yer biliniz ki Türkiye’dir.

'FİLİSTİN’İN HUZURU TÜRKİYE’NİN HUZURUDUR'

Bu beni alakadar etmez dediğimiz gün bu millete ihanet etmiş oluruz. MHP bu milletin sevdalı yüreği olmaya yeminlidir. Filistin’in huzuru Türkiye’nin huzurudur. Suriye’nin istikrarı Türkiye’nin istikrarıdır. Dün sancağımız olan Gazze'nin bugün felaketine sırt dönmemiz, suskun kalmamız milli ve manevi emanetlerimize saygısızlık olacaktır. Gazze'yi Kudüs'ten Kudüs'ü İstanbul'dan ayırmak boşuna kürek çekmektir. Filistinli masumların gözyaşları telafi edilmelidir. Haksızlık karşısında suskun kalmak, dilsiz şeytanlıktır. Zulme sessizlik de aynı şekilde zulümdür. Gazze'de saatte 6 çocuk ölüyor.İsrail'e para, silah desteği verenler bebek cinayetlerinden sorumludur. '

ALMANYA BAŞBAKANINA TEPKİ

İsrail ile Filistin arasında ateşkesin olması için daha kaç çocuğun ölmesi lazım?İnsana dair ne varsa bombalanıyorken, Almanya Başbakanı'nın çıkıp 'İsrail nefsi müdafaa yapıyor" demesi hukuki midir? Zafer her zaman inananların hanesine yazılacaktır. Berlin'de geçtiğimiz cuma akşamı düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanımızın çekinmeden haykırdığı gerçekler Türk milletinin bazı Arap ülkelerinin sessiz kaldığı doğruları haykırmasıdır.

İsrail'e destek veren ülkeler katliam tablosundan sorumludur. Almanya da bu kategoridedir. Bizim geçmişimizin hiçbir sayfasında toplama kamplarının lekesi yoktur. Almanya Başbakanı yanlış taraftadır. Kaldı ki bunların kendilerine bile hayırları yoktur. Büyük İsrail projesine yatırım yapanlar, Fırat'ın sularında boğulmaya mahkumdur.

EUROFIGHTER SATIŞI

Türkiye'ye yeni nesil savaş uçağı satmak için ayak sürmeleri, bahane üretmeleri kendi bilecekleri iş. Elbette dünyanın sonu değil. İnşallah milli muharip uçağımız KAAN havalanacak, zora girmemizi bekleyen odakları da teker teker çatlatacak.

SİYASETTE 50+1 TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi 3. Evreye geçişi sağlamı, demokratik nitelikli sistemsel başarısını sağlamıştır. Ucube sistem iddiaları ile çamur atmak milletimize saldırıdır. Devlet ve millet arasında uyum sağlanmışsa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine aittir. Karar alma süreci hızlanmıştır. Yeni sistemin yeterli demlenme süreci devam etmekte olup ilke ve esasları ile oturması güvence olacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tek kullanımlık konjonktürel reçete değildir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelip geçici heves değil. Sistemin aksayan yönleri varsa düzeltilmeli. Cumhurbaşkanımızın tespitleri anlamlıdır. Cumhur ittifakı uyum içerisindedir.

Milletvekili, belediye başkanı, muhtar seçmiyoruz. Cumhur'un bütününü temsil edecek cumhurbaşkanı seçiyoruz. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz

'SAYIN CUMHURBAŞKANI İLE ARAMIZA KİMSE GİREMEZ'

MHP yancı değildir. İkbale meraklı değildir. Türk milletinin serden geçti şuuru, düşmana sıkılacak son kurşunudur. Tekrer hatırlatayım, Sayın cumhurbaşkanı ile diyoluğumuz harbidir. Saygı ve sevgi temellidir. Hiçkimse de aramıza giremeyecektir. Biz zillet değil, Türk milletinin kendisiyiz. Terörle mücadelede kesin sonuç almak için, iç ve dış sorun alanlarının birer birer üstesinden gelmek için, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçekleşmesi için cumhur ittifakının devam etmesinden yanayız.

Hiç kimse Cumhurbaşkanımız ile aramıza giremeyecektir.Cumhurbaşkanlığın kabinesine bakan vermedik. Alacağı her kararın arkasındayız. MHP yancı, ufakçı değildir. İkbale meraklı değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir. Hak severlik üzerinedir. Hiç kimse de aramıza giremeyecektir.  Cumhur İttifakı'ndan yanayız. Bu ittifakın bozulmasına geçit vermeyeceğiz.

'CHP'DE YENİ BİR ŞEY YOKTUR'

CHP'nin yeni genel başkanı dikkate alınacak biri değildir. CHP genel başkanı maalesef kukladır.  Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı'nın bir operaya HEDEP'lilerle birlikte katılması, 'Kürdistan' diyen sözde kadın sanatçının elini öpmesi rezalettir. Öpecek eli tanımayanların milletten tekme yemeleri muhakkaktır. CHP Genel Başkanı maalesef kukladır. Kuklacı da İBB makamında oturan şahıstır.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...