Belirsizlik tabanda güvensizlik oluşturdu! İzmir’de Soyer’e çizik CHP’nin adayı Tugay

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Belirsizlik tabanda güvensizlik oluşturdu! İzmir’de Soyer’e çizik CHP’nin adayı Tugay

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP lideri Özel ile Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan çekişmenin ardından İzmir için karara varıldı Soyer aday gösterilmedi. Parti meclisine tek isim olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay getirildi ve onaylandı.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ -  Aday belirleme sancılarının yaşandığı CHP’de, uzun süren belirsizlik, krizi alevlendirdi. Haftalardır hem Merkez Yönetim Kurulunda (MYK) hem de Parti Meclisi (PM) toplantılarında sert tartışmalara sebep olan İzmir ve Çankaya adaylarının uzun süre açıklanmaması tabanda rahatsızlığa yol açtı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında âdeta güç savaşı hâline dönen İzmir için dün gece karara varıldı ve mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer aday gösterilmedi. CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Parti meclisine tek isim olarak getirilen Tugay onaylandı.

Öte yandan ünlü teknik direktör Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli ise Çeşme Belediye Başkanı adayı oldu.

ADAYLARDAN TEPKİ

Çankaya Belediye Başkan aday adayları, genel merkeze gönderdikleri ortak metinde “Yasal sürede adaylık basvurusu yapmamış olan ‘Genel merkez yöneticisi olsa dahi’ 25 adayın dışında bir adayın belirlenmesi kabul edilemez” diyerek tepkilerini dile getirdi. 
Yeniden aday gösterilmemesi üzerine CHP’den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de yeni parti yönetimi ve İmamoglu’na tepki gösterdi.

“Mevkidaşım” dediği İmamoğlu ile yaptığı görüşmeyi anlatan İlgezdi “Yapılan anketlerde açık ara önde olmama rağmen, Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nu desteklediğim için aday gösterilmedim. İmamoglu, benimle yol yürümeyeceğine ilişkin kararını şahsıma ifade etti. Kararı bana ilettiğinde aday belirlemede tek yetkili merci olan MYK ve PM henüz toplanmamış, Ataşehir’le ilgili bir karar alınmamıştı. İmamoglu, partimiz üst kurullarının karar alma yetkisini hangi hakla kullanıyor?” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...