Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli CHP'den aday oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli CHP'den aday oldu

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Merkez Yürütme Kurulu'nu toplayan CHP, bugün İzmir adaylarını belirledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı Cemil Tugay olurken, ilçe adayları arasında da dikat çeken isimler yer aldı. Teknik direktör Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli'nin Çeşme’den aday gösterildiği görüldü.

İzmir için kararını veren CHP, aday çalışmalarında sona geldi. MYK sonrası merakla beklenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayını açıklayan CHP 5 yıldır görevi sürdüren Tunç Soyer'den vazgeçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Cemil Tugay'da karar kıldı. İzmir ilçe adaylarının da belirlendiği maraton 2 gün sürdü.

TEKNİK İSMİN KIZI ÇEŞME'DEN ADAY

İlçe adaylarındaki tanıdık isimler dikkat çekti. 

Galatasaray ve Beşiktaş’ın da teknik direktörlüğünü yapan Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli Çeşme'den aday gösterildi.

 Urla'dan aday adayı olan teknik ismin yerine ise PM, Selçuk Balkan isminde karar kıldı.

ADAYLIK SONRASI İLK AÇIKLAMA

Lal Denizli, adaylığının açıklanmasından sonra ilk açıklamasını Instagram hesabından yaptı ve şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli yol arkadaşlarım, değerli örgütüm ve dostlarım; 18 yaşında kapısından girdiğim ve 14 senedir gururla mücadele ettiğim yüzyıllık köklü partimden yeni bir yola adım atıyorum. Baba ocağım, bütün çocukluğum, gençliğim, ailem, biricik memleketim Çeşme Belediye Başkanlığı için genç bir kadın arkadaşınız, İzmirli bir hemşehriniz, emektar bir yol arkadaşınız olarak adaylık yürüyüşüne başlıyorum.

Güzel memleketim İzmir ve Çeşmemiz için hayalini kurduğum bir hizmet ve kent yönetimi anlayışı var. Katılımcı bir anlayışla yöneteceğimiz Çeşme’de yapacak çok ve büyük işlerimiz olacak. Gecesini gündüze katarak bu kent için çalışacak bir yol arkadaşınız olarak, adaylık açıklamamda sizleri yanımda görmekten ve desteğinizle onurlamaktan mutluluk duyacağım. Hepinize şimdiden teşekkür ederim"

LAL DENİZLİ KİMDİR?

32 yaşındaki Lal Denizli uzun yıllardır CHP Gençlik Kolları’nda çalışıyordu. Pierre Loti Fransız Lisesi'nin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nü bitiren Denizli'nin uluslararası ilişkiler yüksek lisansı yaptığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...