Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

CHP ve DEM Parti'nin kent uzlaşısı sokakları gerdi

CHP'nin 'kent uzlaşısı' kapsamında aday değişikliğine gittiği Esenyurt'ta seçim çadırı açan Zafer Partisi'ne bir grup tarafından müdahale edildi. Grubun 'Burası Kürt Bölgesi, ne işi var bu çadırın burada' sözlerine çevredeki vatandaşlar 'Burası Türkiye' diyerek tepki gösterdi. Olayın ardından Genel Başkan Özdağ paylaşımda bulunarak "O noktaya bizzat gideceğim. Bölücü örgüt ne yaparsa yapsın Türk Milleti’nin kardeşliğini bozamaz" ifadelerini kullandı. Öte yandan halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici ifadeler kullandığı ileri sürülen şüpheli gözaltına alındı.

Kaydet
a- | +A

31 Mart yerel seçimleri için CHP ve DEM Parti arasında bir süredir yürütülen ‘kent uzlaşısı’ eleştirilerin hedefinde olmaya devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel DEM Parti ile belirli yerlerde kent uzlaşısı sağlandığını söylemiş CHP Esenyurt ilçesinde aday gösterilen Ali Gökmen‘in adaylığını çekmiş, yerine Prof. Dr. Ahmet Özer aday göstermişti.

'Kent uzlaşısı' gündemdeki yerini korumaya devam ederken CHP'li Aytuğ Atıcı'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Aytuğ Atıcı, partisinin DEM Parti ile açık açık ittifak yaptığını söyledi. Atıcı, "Kent uzlaşısı çerçevesinde açık seçik herkesin gözü önünde bir ittifak yaptık" dedi.

BAKMADAN GEÇME
Destici
HABER

Destici'den muhalefete "kent uzlaşısı" eleştirisi: Hoş cümleler seçseler de içi hainlik

ZAFER PARTİSİ'NİN SEÇİM ÇADIRINA MÜDAHALE

'Kent uzlaşısı' adı altındaki 'ittifak' sokaklarda kargaşaya neden oldu. Zafer Partisi, 'uzlaşının adreslerin'den Esenyurt'ta seçim çadırı kurdu. Kurulan çadıra bir grup tarafından müdahalede bulundu. Grup, "Burası Kürt bölgesi, burada Zafer Partisi'nin ne işi var?" diyerek tepki gösterdi.

CHP ve DEM Parti'nin kent uzlaşısı sokakları gerdi - 1. Resim
Başlık ResmiCHP ve DEM Parti'nin kent uzlaşısı sokakları gerdi - 1. Resim

Gruba müdahalede bulanan vatandaşlar "Burası Türkiye' diyerek engel oldu. İki taraf arasındaki tartışmaya çevredeki diğer vatandaşlar engel olmaya çalıştı. Yaşanan olayın ardından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

ÖZDAĞ'IN PAYLAŞIMI

Esenyurt'ta gideceğini söyleyen Özdağ X hesabından şunları paylaştı:

Esenyurt’a, o noktaya bizzat geleceğim. Yanımda Zafer Partisi Diyarbakır, Van, Şırnak adaylarımız olacak. Zafer Partisi’nin çadırının kurulmasına karşı çıkan bölücüler bakalım gelebilecek mi? Bölücü örgüt ne yaparsa yapsın Türk Milleti’nin kardeşliğini bozamaz.

ŞAHIS GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Meydanı'nda sosyal medyaya yansıyan bir sokak röportajında kullanılan ifadeler nedeniyle inceleme başlattı.

Şüpheli Y.S'nin halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek söylemlerde bulunduğunu, orada bulunanlarla tartışma yaşandığını tespit eden ekipler, bu kişiyi gözaltına aldı.

Zanlı hakkında, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan adli işlem başlatıldığı da öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME
CHP
HABER

CHP'den resmi açıklama geldi! İstanbul Güngören ve Esenyurt adayları değişti

Yerel seçimde İstanbul
HABER

Yerel seçimde İstanbul'un kilidi! Esenyurt’u alan seçimi kazanıyor

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.