CHP'den yerel seçimde HDP ile yeni ittifak sinyali: Bizim içimizde olan bir parti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP'den yerel seçimde HDP ile yeni ittifak sinyali: Bizim içimizde olan bir parti

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, yaklaşan yerel seçimler öncesi HDP ile yeni bir ittifakın sinyalini verdi. Kanko, 'Türkiye'nin çıkarı için her türlü görüşmeyi yaparız. HDP bizim içimizde olan bir parti.' ifadelerini kullandı.

Türkiye yerel seçim için geri sayıma geçti. 2024’ün Mart ayının sonunda yapılacak seçimlere yaklaşık 4 ay gibi bir süre kalırken siyasi partiler çalışma ve aday belirleme süreçlerini hızlandırmaya başladı.

Partiler bir yandan da diğer partilerle ittifak için nabız yok devam ederken CHP kanadından seçim sonrası siyasete HEDEP adı altında devam etme kararı alan HDP ile yeni bir ittifak olabileceğinin sinyali geldi.

CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, katıldığı canlı yayın programında yerel seçimde ittifak konusuna ilişkin "Her türlü görüşmeyi yaparız, Türkiye'nin çıkarı neyse. Biz yerel yönetimleri HDP ile birlikte yönetiriz diyorsak görüşmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

“BİZİM HDP İLE ÖZGÜRCE HAREKET ETME YETENEĞİMİZ VAR”

Açıklamasına "HDP bizim içimizde olan bir parti." diyerek devam eden Kanko, "Bizim HDP ile özgürce hareket etme yeteneğimiz var." değerlendirmesi yaptı.

CHP'Lİ AYTUĞ ATICI DA BENZER İFADELER KULLANMIŞTI

Açıklamayı yaptığı dönemde CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu olan Aytuğ Atıcı da, Kanko ile benzer ifadeler kullanmıştı. Atıcı bir televizyon programında yaptığı açıklamada "HDP, CHP'nin içinden çıkmış bir partidir. HDP seçmenin SHP döneminde CHP'den umudu kalmamıştı. Ve kendi partilerini kurdular" şeklinde konuşmuştu.

ÖZEL KURULTAYDA DEMİRTAŞ’A SELAM GÖNDERMİŞTİ

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, 4-5 Kasım'daki başkan seçildiği kurultayda yaptığı ilk konuşmada, Mayıs seçimlerinde partilerinin 'gizli' ittifak ortağı HDP'nin eski Eş Başkanı, terör soruşturması kapsamında Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'a selam göndermişti.

TÜRKİYE’YE İŞGALCİ DİYEN CHAKAR’IN ELİNİ ÖPMÜŞTÜ

Bununla da yetinmeyen Özel, HDP'li Pervin Buldan ile birlikte geçtiğimiz hafta Kadıköy'de düzenlenen dinletiye katılmış, bağımsız bir Kürt devleti isteyen ve Türkiye'yi işgalci olmakla itham eden Pervin Chakar'ın da elini öpmüştü.

İTTİFAK YERİNE İŞ BİRLİĞİ

Özel son açıklamasında ise "Türkiye’de önemli birliktelikler yapıldı. O sürece katkı sağlayan, geçmiş dönemde genel başkanlığımızı yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na buradan bir selam ve teşekkür iletelim. Onunla birlikte bu iradeyi ortaya koyan Sayın Meral Akşener Hanımefendi’ye, o dönemdeki ittifak ortaklarımıza ve bundan sonra belki kelime yoruldu, belki çok kalabalık, belki kulağa, zihne ağır geliyor, artık ittifak yerine bu yerel seçimlerde örgütlerimizin, teşkilatların önerileriyle en doğru iş birliklerini yaparak; bizim kazanacağımız, sizin kazanacağınız, Türkiye’nin kazanacağı bir süreci yaşayacağız" demişti.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...