CHP'li Engin Altay'dan İYİ Parti Lideri Akşener'e Yavuz Ağıralioğlu çağrısı: Kulağı çekilsin, bekliyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP'li Engin Altay'dan İYİ Parti Lideri Akşener'e Yavuz Ağıralioğlu çağrısı: Kulağı çekilsin, bekliyoruz

POLİTİKA Haberleri

Millet İttifakı'nda aday bilmecesi devam ederken yeni bir kriz patlak verdi. Adaylığı için güçlü sinyaller veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu için çekincelerini her fırsatta dile getiren İYİ Parti'nin önemli isimlerinden Yavuz Ağıralioğlu'nun son çıkışı yine ses getirdi. Ağıralioğlu, "Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday Kıllıçdaroğlu. Yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum." ifadelerini kullandı. Ağıralioğlu'nun bu sözleri CHP'li Engin Altay'ı kızdırdı. Altay, ""Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Bunu bekliyoruz." dedi.

Millet İttifakı'nda şu sıralar İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin sözleri ipleri germeye devam ediyor. Katıldığı bir televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda endişelerinin olduğunu söyleyen Ağıralioğlu, Altılı masada yeni krizin kapısını sonuna kadar araladı. 

"TAYYİP BEY ISRARLA KILIÇDAROĞLU'NU KARŞISINDA GÖRMEK İSTİYOR"

İYİ Partili Ağıralioğlu, "Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday, konuşmalarına bakınca... Yıllardır ısrarla ve inatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum. Bu seçmen isteksizliğini gözardı etmesek mi diyorum" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'E ÇAĞRI: KULAĞI ÇEKİLSİN

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, katıldığı televizyon programında her fırsattac CHP Lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının sorun oluşturacağını dilen Yavuz Ağıralioğlu'na bu kez daha üst perdeden cevap verdi.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e isim vermeden çağrı yapan Engin Altay, bu kez şu ifadeleri kullandı:

"Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil.

"BANA SÖYLEDİKLERİNİN ONDA BİRİNİ DEVLET DÜŞMANLARINA SÖYLEMEDİLER"

Öte yandan CHP'den gelen üst üste tepkileri değerlendiren İYİ Partili Ağıralioğlu, geri atmak şöyle dursun eleştrisinin dozunu artırdı. Ağıralioğlu, "Sadece kaybedebiliriz kaygısından dolayı bana söyledikleri lafların onda birini devlet millet düşmanlarına söyleyemediler. Söylesinler bakalım" şeklinde konuştu.

"SAĞ SEÇMEN CAMİDE BİLE SAFIN SOLUNA DURMAZ"

İYİ Parti'de önce sözcülük ardından genel başkan yardımcılığı yapan ancak son listede geri plana çekilen Yavuz Ağıralioğlu, bir süre önce  "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz. Klasik sağ seçmen, camide bile safın soluna durmaz. Bu refleksi görmezden gelemeyiz" ifadelerini kullanmıştı. 

Ağıralioğlu'na yine başta Engin Altay olmak üzere birkaç CHP'li isim tepki göstermişti. Altay, Ağıralioğlu'nu "Kraldan çok kralcılık" olmakla suçlamıştı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...