CHP’li Özel A Takımı için net tarih verdi: HDP örneği dikkat çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
CHP’li Özel A Takımı için net tarih verdi: HDP örneği dikkat çekti

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

CHP’de yaklaşan büyük kurultayda Kılıçdaroğlu’na rakip olan Özgür Özel, A Takımını açıklayacağı tarihi duyurdu. CHP kadrolarında kadın-erkek eşitliği istediğini söyleyen Özel’in HDP örneği vermesi dikkat çekti.

Siyaset arenası yaklaşan yerel seçimlere odaklandı. Ana muhalefet ise değişim tartışmalarının gölgesinde büyük kurultaya gidiyor. Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı aday olacağını duyuran Özgür Özel, kasım ayında yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre öncesi yeni açıklamalar yaptı.

A TAKIMINI DUYURACAĞI TARİHİ DUYURDU

Medyascope’a konuşan Özel, A Takımının 4-5 Kasım'da yapılacak kurultaydan bir hafta önce açıklayacağını söyledi.

Özel, konuyla ilgili "CHP’nin siyasetine katkı sağlayabilecek herkesin dikkatini çekecek kadrolar göreceksiniz. Bununla ilgili Kurultay’a bir hafta kala bir tanıtım toplantısı yapacağız" ifadelerini kullandı.

GENÇLEŞME VAADİ

Özel ayrıca MYK'da çok fazla genç, kadın ve yepyeni siyasetçilerin olacağını söyledi.

CHP kadrolarını gençleştireceğini vaat eden Özel, "Sadece genel başkanın 27 yaş gençleşmesinden bahsetmiyoruz bütün kadroların gençleştiği bir CHP’den bahsetmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

HDP'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Son olarak CHP'nin her listesinde kadın-erkek sayısının eşit olmasını hayal ettiğini ifade eden Özel, "Bunu yazıyorlar, tam başaramıyorlar yüzde 40’a yüzde 60 oluyor. HDP grubuna baktığınızda yüzde 40’ının kadın olduğunu, her yerde bir eş başkanlık noktasını kadınlara eşit temsil verdiklerini görüyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...