Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün BAE'ye gidiyor

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün BAE'ye gidiyor

Politika Haberleri  / TRT Haber

Dubai'de düzenlenecek İklim Zirvesi'ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zirvede bazı liderlerle ikili görüşmeler de yapacak. Erdoğan'ın lider ile yapacağı görüşmelerde başta Gazze olmak olmak üzere birçok konu ele alınarak değerlendirilecek. 1 Aralık'ta bitecek olan zirve süresince Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği tüm hıızyla devam ederken bu sefer ki durağı Birleşik Arap Emirlikleri'nde olacak. Bu yılki 18. yurt dışı ziyaretini BAE'ye yapacak olan Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı'na katılmak üzere Dubai'ye gidecek.

TÜRKİYE'NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELESİNİ ANLATACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki zirvede katılımcılara hitap edecek. Konuşmasında iklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle mücadele için herkese sorumluluk düştüğünün altını çizecek. Dünyanın ve insanlığın geleceği için bu konuda tüm ülkelerin daha fazla müşterek çalışmaya ihtiyacı olduğunu belirtecek.

Ayrıca Türkiye'nin iklim ve çevre krizi karşısında attığı adımları, koyduğu hedefleri anlatacak. Eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan ve küresel bir boyuta ulaşan 'sıfır atık' projesinin önemini vurgulayacak.

GÖRÜŞMEDE GAZZE'DEKİ SON DURUM DA KONUŞULACAK

Dubai'deki konferansta dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanları yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında bazı liderlerle ikili görüşmeler de yapacak. Erdoğan, liderlerle yapacağı görüşmelerde başta Gazze'deki son durum olmak üzere uluslararası gelişmeleri ve ikili ilişkileri de ele alacak.

CUMHURBAŞKANLIĞINA CEVDET YILMAZ VEKALET EDECEK

Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın vekalet etmesine dair tezkere, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tezkereye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün başlayacak ve 1 Aralık'ta sona erecek Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığına, Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz vekalet edecek.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...