Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse mağdur olmayacak, yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse mağdur olmayacak, yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hatay’da deprem konutları teslim törenine katılan Erdoğan “Kimsenin hakkı kalmayacak. Her ay 15 bin, yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği Hatay’da 7 bin 275 deprem konutu, kura çekimiyle sahiplerine teslim edildi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 ayda 75 bin konutun daha hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. “Kahramanmaraş merkezli depremde kaybettiğimiz canların acısı, yüreklerimizi yakmayı sürdürmektedir” diyen Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Depremde kaybettiğimiz 53 binin üzerindeki vatandaşımızın her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerinde vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum.

Bu afet bize, verdiği pek çok dersin yanı sıra; ülkemizde devlet-millet dayanışmasının aksi yöndeki tüm gayretlere rağmen en üst düzeyde olduğunu göstermiştir. 

ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Hatay can kaybı ve yıkılan bina sayısı bakımından depremden en büyük zararı gören şehrimizdir. Depremden sonraki ikinci gün Hatay’a geldiğimizde karşılaştığımız tabloyu asla unutmayacağız. 

Toprağa verdiğimiz canlarımızı dualarla yad ederken, sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmek için de çalıştık, çabaladık. 

Kardeşlerim bu daha başlangıç. Şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalarımız kesintisiz sürecek. Bölge genelinde inşası süren 40 bin konutu da hak sahiplerine teslim edeceğiz. İnşallah iki ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini bitireceğiz.

Temel atmasının üzerinden 1 yıl geçmeden inşaatları bitirme sözümüzü önemli ölçüde yerine getirerek, sene sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız. 

Yapılan detaylı çalışmaların ardından deprem bölgesi genelindeki kesinleşmiş hak sahibi sayımız 390 bin olarak netleşmiştir. 

1 TRİLYON AYIRDIK

Temmuz’da Meclis tarafından kabul edilen ek bütçede 762 milyar liralık kaynak ayırdık. Bu yılın bütçesinde de yeniden imar için 1 trilyon liradan fazla kaynak tahsis ettik.

Defne hastanesiyle ilgili ne dediler? “Yok böyle bir şey” dediler. Açılışını bizzat bu kardeşiniz tüm ekibiyle gerçekleştirdi. Biz yalan üzerine hiçbir zaman hakikati bina etmedik. Bu hususta vatandaşlarımız müsterih olsun. Kimsenin hakkı yerde kalmayacak, kimse mağdur olmayacak. Dayanışmayla üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur.

Hedeflerimize doğru yürürken deprem, terör, ekonomik tuzaklar başta önümüzdeki muhtemel tehditleri de birer birer bertaraf etme kararlılığındayız.

Bin yıllık vatanımız olan bu toprakları evlatlarımıza miras bırakacağız. Şehirlerimizi ne kadar kimlikli yerleşim yerleri olarak geleceğe taşıyabilirsek, kendimizi o derece vazifesini hakkıyla yapmış sayacağız.

349 BİN HANE İÇİN KİRA

14 milyon vatandaşımız afetten doğrudan etkilendi. Depremde yıkılan 39 bine yakın binanın, 26 bininde arama-kurtarma faaliyeti yürütülmesi gerekmiştir. Ayrıca 200 binden fazla ağır hasarlı bina ile karşılaşılmıştır. Deprem bölgesine 1 milyon çadır gönderilmiş, 215 binin üzerinde konteyner kullanılmış, 349 bin haneye kira yardımı yapılmıştır.

Eksiklerimiz yok mu? Elbette var. Ama hamdolsun; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diye ifade ettiğimiz büyük ve güçlü Türkiye’ye ulaşma azmimiz hepsinin üzerindedir. Tek ihtiyacımız, saflarımızı sıklaştırarak, birlik ve beraberlik içinde çok çalışmaktır.

HATAY'A İKİ YENİ HASTANE

Deprem felaketinin en çok yıkıma yol açtığı Hatay’da iki yeni hastane hizmete alındı. Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İskenderun Devlet Hastanesi, açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletimizin tüm kapasitesini deprem bölgesine yığdık” dedi. Erdoğan, “Türkiye’deki muhalefeti deprem konusunda polemik yapmak yerine sorumlu davranmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse mağdur olmayacak, yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edeceğiz

HATAY ADAYLARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Adaylar şöyle:   

-  Altınözü: Rıfat Sarı
- Antakya: İbrahim Naci Yapar
- Arsuz: Değer Tultak
-  Belen: İbrahim Gül
-  Defne: Gökhan Köse
-  Dörtyol: Ömer Oğuz Uçar 
-  Erzin: Erhan Akın
-  Hassa: Selahattin Çolak
-  İskenderun: Mehmet Dönmez
-  Kırıkhan: Ömer Erdal Çelik
-  Kumlu: Mehmet Deli
-  Payas: Bekir Altan
-  Reyhanlı: Ahmet Selman Yumuşak
-  Samandağ: Seyit Ali Aslan
-  Yayladağı: Mehmet Yalçın

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...