DEM Parti'nin İstanbul adayı için öne çıkan 3 isim

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçim yarışında gözler İstanbul'da. Dengeleri değiştirebileceği düşünülen DEM Parti'de Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesi sonrası 3 isim öne çıkıyor. TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, "Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in ismi geçiyor. Eski İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu'nun da DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceği konuşuluyor. 9 Şubat'ta adaylarını açıklayacaklar" dedi.

Yerel seçime sayılı günler kala gözler megakent İstanbul'da. Seçim yarışında sonucun en çok merak edildiği İstanbul'da dengeler halen netleşmiş değil.

CHP'nin mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, Cumhur İttifakı'nın Murat Kurum'u, İyi Parti'nin Buğra Kavuncu'yu, Saadet Partisi'nin Birol Aydın'ı, Vatan Partisi'nin İbrahim Okan Özkan'ı aday gösterdiği; eski İyi Partili Taylan Yıldız'ın bağımsız olarak seçime gireceği İstanbul'da 2 partinin adayının ismi ise henüz net değil. DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi.

İstanbul'da dengeleri değiştirebileceği belirtilen adım ise DEM Parti'nin aday çıkarması olacak. Son ana kadar Başak Demirtaş'ın adaylığına net gözüyle bakılsa da Demirtaş yaptığı son açıklamayla adaylıktan çekildiğini açıkladı. İstanbul'da aday çıkarma kararından vazgeçmeyen DEM Parti'nin ise kimi aday göstereceği merak konusu.

DEM PARTİ, İSTANBUL'DA KİMİ ADAY GÖSTERECEK?

TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Cem Küçük'ün sunduğu Günaydın Türkiye programında DEM Parti'nin İstanbul adayına ilişkin kulis bilgilerini paylaştı:

"DEM Parti ile CHP arasındaki mezarlıklar devam ediyor. Mersin ve Manisa'da aday çıkartmamayı planlıyorlar. Adana konusunda henüz kararlarını vermediler. İstanbul'da da Esenyurt ve Adalar belediyelerine yönelik pazarlıklar devam ediyor.

Başak Demirtaş'ın adaylığı DEM Parti içerisinde gerçekten rahatsızlığa neden oldu. Sürpriz bir adım olarak nitelendiriliyor ama Başak Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmenin ardından bu hamleyi gerçekleştirmesi DEM Parti içerisinde başka tartışmalara neden oldu.

Peki DEM Parti'de aday kim olabilir? Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın ismi geçiyor. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'in ismi geçiyor. Eski İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu'nun da DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceği konuşuluyor. 9 Şubat'ta adaylarını açıklayacaklar."

NE OLMUŞTU?

DEM Parti’den İstanbul'dan adaylık başvuru yapması beklenen Başak Demirtaş adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekildiğine dair açıklaması şu şekildeydi:

"Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın aday adaylığı başvurusu yaptıktan aday olması bekleniyordu. Özellikle Selahattin Demirtaş’ın DEM partisine İstanbul’da parti adıyla yarışma fikrini önerdiği biliniyordu.

"Partimizin büyük bir titizlikle sürdürdüğü yerel seçim politikasına güçlü bir destek vermek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı için sorumluluk almaya hazır olduğumu ifade etmiştim.

5 Şubat 2024 Pazartesi tarihinde Partimizi temsilen bir heyetle bir araya gelerek tüm gelişmeler hakkında bilgilendirildim. Karşılıklı yürüttüğümüz istişareler sonucunda Partimiz, bu irade beyanından güç aldıklarını belirterek bizleri onurlandırmıştır. Adaylık tartışmalarında bize eksiksiz desteğini sunan ve güven duyan DEM Parti Genel Merkezine ve saygıdeğer halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bununla birlikte gelinen aşamada benim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylık beyanımın bir başvuruya dönüşmemesi konusunda da Partimizle ortak görüş birliğine varmış bulunmaktayız. Tüm halkımız ve partililerimiz bilmeli ki bütün kararlar Partimizle tam bir uyum ve koordinasyon içerisinde alınmıştır.

Önümüzdeki günlerde Partimizin ilan edeceği adaylar hepimizin adayları olacak ve tüm gücümüzle bu kıymetli arkadaşlarımızın arkasında duracak, Partimizin başarısı için çalışacağız.

Partimizin resmi açıklamaları dışındaki hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini, hiçbir spekülasyona prim verilmemesini özellikle rica ediyoruz. Hep birlikte başaracağız, ne olursa olsun temel demokrasi ilkelerimizden; adalet, eşitlik ve barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Ve mutlaka kazanacağız. Dem dema me ye!"

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...