Esad-Erdoğan görüşmesi olacak mı? Rejim lideri açıkladı: İki şartım var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Esad-Erdoğan görüşmesi olacak mı? Rejim lideri açıkladı: İki şartım var

POLİTİKA Haberleri

Suriye'deki rejimin lideri Beşşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşebilmesi için iki şartının olduğunu söyledi. Esad, ancak şartları kabul edilirse görüşmenin gerçekleşebileceğini belirtti.

Dün Rusya'nın başkenti Moskova'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşen Esad, görüşmenin ardından Rus medyasından RIA Novosti'ye konuştu. Rusya-Suriye ilişkilerinin yanı sıra Türkiye'ye yönelik de konuşan Esad, Cumhurbalkanı Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceği sorusunu da cevapladı. Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelme olasılığıyla ilgili iki şartı olduğunu açıkladı.

ŞARTLARINI SIRALADI

Erdoğan'la görüşebilmesi için, "Türk askeri birliklerinin Suriye'den çekilmesi, Türkiye'nin muhalif gruplara desteğini durdurması" gerektiğini söyledi.

Esad, "Erdoğan ile görüşmemin tek olasılığı bu. Eğer Suriye'de savaşla ilgili nihai bir sonuca ulaşmayacaksak görüşmenin ne anlamı olur?" dedi.

Esad, Türkiye'yle normalleşme adımları çerçevesinde geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamalarda, Erdoğan'la görüşme şartları olarak aynı gerekçeleri sunmuştu.

4'LÜ ZİRVE SÜRESİZ ERTELENDİ

Öte yandan İngiliz haber ajansı Reuters; Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakanları arasında bu hafta Moskova'da gerçekleştirilmesi planlanan görüşmenin belirsiz bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dört ülkenin bakanlarının Suriye krizinin çözümüyle ilgili müzakerelerden önce bu hafta Moskova'da bir araya geleceklerini ifade etmişti.

(Haber7)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...