Gürsel Tekin istifa nedenini canlı yayında açıkladı! 'Bu ne demektir ya?' diyerek isyan etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Seçimlere kısa bir süre kala CHP'de sürpriz bir gelişme yaşandı, Gürsel Tekin istifasını duyurdu. Bunun yeni alınan bir karar olmadığını belirten ve nedenlerini açıklayan Tekin, CHP'deki iletişimsizliğe tepki gösterdi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği iddia edilen Gürsel Tekin, partisinden istifa etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda CHP'nin kimliğinden uzaklaştığını belirten Tekin, bunun yeni alınmış bir karar olmadığını belirtti.

İstifasının ardından SZC TV canlı yayınına katılan Tekin, bu kararı almasındaki etkenleri bir bir açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimine adeta isyan eden Tekin, Genel Başkan Özgür Özel ve yönetimine çok sert tepki gösterdi.

"RANT PEŞİNDE DEĞİLİM"

İstifa kararını açıklamadan önce Genel Başkan Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü söyleyen Tekin, "Bırakın benim oradan buradan adaylığımı, hiç umrumda değil. Bu başvuruyu yapmadan Sayın Genel Başkanımla da görüştüm, Sayın İmamoğlu'yla da görüştüm. Bana şunu diyebilirlerdi 'siz gönlümüzde yoksunuz. Biz başka arkadaşlarımızla yol yürüyeceğiz.' Bunun hiçbir önemi yok. Ben bu kadar hiçbir şeye hevesli değilim. Ben rant peşinde değilim! Hayatım mücadeleyle geçmiştir" ifadelerini kullandı.

"İSTİFA DİLEKÇESİNİ 15 GÜN ÖNCE YAZDIM"

İstifa kararını yeni almadığını, dilekçeyi 15 gün önceden yazdığını belirten Tekin, "Ben CHP'de tertemiz mazisi olan bir insanım. Bir istifa dilekçesinin yazılmasının bana kaç güne mâl olduğunu bir ben biliyorum bir Allah bilir, bir de eşim bilir. 15 gün önce yazdım o istifa dilekçesini" dedi.

İSTİFA NEDENİNİ AÇIKLADI

Bu kararı almasındaki nedenleri açıklayan Tekin, "Nedeni şu; ulaşamadım kimseye. Yani bir Gürsel Tekin hayatını buna vakfetmiş, 40 yılını vermiş. Parti yöneticilerinden birine ulaşamadım. Kimseleri üzmek istemiyorum. Genel Başkan Yardımcılarına ulaşamadım. Sayın Genel Başkanıma mesaj yazdım. Bu ne demektir ya? Biz insan değil miyiz? Ben bugüne kadar kimin telefonuna çıkmamışım?" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...