İstanbul seçimleri nefes nefese! Son dakikacılar sonucu belirleyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul seçimleri nefes nefese! Son dakikacılar sonucu belirleyecek

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasındaki İstanbul yarışı, son haftaya girilirken de hâlen başa baş şekilde sürüyor. Kararını sandık başında verecek olan ‘son dakikacılar’ sonucun belirlenmesinde etkili olacak.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Seçimler için son haftaya girilirken, en büyük yarışın yaşanacağı İstanbul’da Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasında hâlen başa baş bir durum olduğu belirtiliyor.

AK Parti’de yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul’da bir ay öncesine kadar yüzde 15’i bulduğu belirtilen kararsızların oranı, son haftaya girilirken, yüzde 6-7’lere kadar geriledi. Bu gerilemeye rağmen, iki aday arasındaki makas açılmadı. Bu sebeple DEM Parti, Yeniden Refah Partisi ve İyi Parti seçmeninin tutumunun yanı sıra, kararını sandık başında verecek olan ‘son dakikacılar’ sonucun belirlenmesinde etkili olacak.

AK Parti’deki değerlendirmelerde de oy verme gününe kadar henüz kararını vermemiş olan seçmenlerin, sandık başındaki kararlarının İstanbul’un yeni başkanının belirlenmesinde büyük etkisi olacağı tespiti yapılıyor.

KARARSIZLAR AK PARTİ’YE YAKIN

AK Parti’ye göre şu anda kararsızların büyük bölümünü 14 Mayıs seçimlerinde veya geçmiş diğer seçimlerde AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı’na oy veren seçmenler oluşturuyor. AK Parti kurmayları hem saha gözlemlerinde hem de kamuoyu yoklamalarındaki çapraz sorularla, kararsızların büyük oranda AK Parti’ye yakın seçmenler olduğunun tespit edildiğini dile getiriyor. Bu nedenle, Murat Kurum’un kararsızlar kitlesinde daha avantajlı olabileceği yorumu yapılıyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir24 Mart 2024 07:31

İşçi ve emekliler belirleyecek illa da emekliler

Sonraki Haber Yükleniyor...