'Kayıp para' iddialarının ardından Akşener düğmeye bastı: İYİ Parti’de kasa Yücel’e emanet

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
'Kayıp para' iddialarının ardından Akşener düğmeye bastı: İYİ Parti’de kasa Yücel’e emanet

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'kayıp para' iddialarının ardından harekete geçerek, bir süredir tartışmaların odağındaki partinin mali işleri için partinin kasasını İYİ Parti Mali İşler Başkan Yardımcısı İsmail Yücel’e emanet etti. Eski mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'ın, Akşener'in hesaplarının incelenmesi talebi, parti içinde büyük bir çalkantıya neden oldu.

İYİ Parti'de yaşanan istifaların ardından Genel Başkan Meral Akşener, partinin mali işleri üzerine yoğunlaşarak önemli bir adım attı.  Akşener, partinin kasasını İYİ Parti Mali İşler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdiği İsmail Yücel'e emanet etti.

SİYASETE İYİ PARTİDE BAŞLADI

Akşener'in bu kararıyla birlikte, İsmail Yücel'in partinin mali işlerine liderlik edeceği belirtiliyor. Yücel, daha önce Adnan Kahveci'nin danışmanlığı, Ticaret Bakanlığı'nda genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük gibi önemli görevlerde bulunmuş, en son Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden ayrılarak siyasete İYİ Parti'de atılmıştı.

'Kayıp para' iddialarının ardından Akşener düğmeye bastı: İYİ Parti’de kasa Yücel’e emanet

Karar'da yer alan habere göre İsmail Yücel'in yeni görevinin, parti içinde kısa süre içinde resmi olarak duyurulması bekleniyor. Akşener'in, Yücel'e şaibeleri ortadan kaldıracak adımlar atma ve yeni bir dönem başlatma talimatı verdiği ifade ediliyor. Bu hamle, İYİ Parti'nin mali yönetiminde şeffaflığı artırmaya yönelik bir çaba olarak değerlendiriliyor. 

NE OLMUŞTU? 

İYİ Parti, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından yaşanan istifaların gölgesinde, yeni bir skandalla karşı karşıya kalmıştı. Eski mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'ın, Genel Başkan Meral Akşener'in hesaplarının incelenmesi talebi, parti içinde büyük bir çalkantıya neden oldu.

Parti kasasında olması gereken 132 milyon lira yerine eksi 16 milyon lira olduğunu öğrenen Dikbayır, paranın nereye gittiğini araştırmak amacıyla soruşturma başlattı. Ayrıca milletvekili adaylarından toplanan yüklü miktarlardaki paraların parti kasasına girmemesi de dikkat çeken bir diğer nokta olarak ortaya çıktı.

"İSPAT EDERLERSE POLİTİKAYI BIRAKIYORUM"

18 Kasım'da Şile'deki istişare toplantısında parti içinde ortaya atılan yolsuzluk iddialarına ilişkin konuşan Akşener, “Benim değil, oğlumun ve eşinin hesapları gayrı resmi kontrol edildi. Bu doğru. Benim ve ailemin belediyelerle işi gücü yok. İspat ederlerse politikayı bırakıyorum” dedi. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...